МОЗ затвердило положення про Раду з відновлення «Охматдиту»

Читать на русском
МОЗ затвердило положення про Раду з відновлення «Охматдиту»
МОЗ затвердило положення про Раду з відновлення «Охматдиту»

Міністерство охорони здоров’я України затвердило нове положення про Раду з контролю відновлення зруйнованих та пошкоджених будівель "Охматдиту" після ряду скандалів.

Міністерство охорони здоров’я України затвердило нове положення щодо Ради з контролю за відновленням зруйнованих та пошкоджених споруд Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит". Цей орган створений для забезпечення громадського контролю за відновленням лікарні після російської атаки, зокрема для моніторингу прозорості використання зібраних коштів і відбору підрядників. Рада складатиметься із 15 осіб.

різне eiqrriqqqiqrhant

Про це повідомляє МОЗ на своєму сайті. Там говориться, що персональний склад буде затверджено Міністерством у два етапи .

"Наказом Міністерства охорони здоров’я України затверджено Положення про Раду з контролю відновлення зруйнованих (ушкоджених) будівель Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" (далі – Рада з відновлення)", - йдеться у повідомленні.

На першому етапі до складу Ради увійдуть:

На другому етапі буде відібрано сім представників громадських об’єднань, благодійних організацій, які працюють у сферах запобігання корупції, захисту прав пацієнтів, розвитку охорони здоров’я, архітектури та містобудування.

Обрані на першому етапі особи проведуть відбір кандидатів на другий етап, включаючи розгляд заявок та рейтингове голосування. МОЗ анонсувало, що оголошення про початок прийому заявок для другого етапу з’явиться найближчим часом на офіційному сайті відомства. Критерії відбору вже визначено у прийнятому положенні. Насамперед до Ради запросять представників благодійників, враховуючи розмір їхніх внесків та участь в організації збору коштів.

Дата і час 06 серпня 2024 г., 18:03     Переглядів Переглядів: 1692