Одеситу повідомлено про підозру за підпал автівки із символікою ЗСУ в Києві

Читать на русском
Одеситу повідомлено про підозру за підпал автівки із символікою ЗСУ в Києві
Одеситу повідомлено про підозру за підпал автівки із символікою ЗСУ в Києві

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури 32-річному жителю Одеси повідомлено про підозру в перешкоджанні законній діяльності ЗСУ в особливий період шляхом підпалу автомобіля військовослужбовця в Дарницькому районі столиці.

Як повідомляє пресслужба прокуратури столиці, під час досудового розслідування встановлено, що підозрюваний через месенджер "Телеграм" познайомився з невідомою особою, яка запропонувала йому гроші за підпал автомобілів, що належать військовим ЗСУ або мають символіку збройних формувань.

Чоловік мав знайти автомобіль, який планує підпалити, сфотографувати його та узгодити свої подальші дії з замовником. Після підпалу, в якості звіту про виконану роботу, також потрібно було надіслати фото та відео.

29 липня 2024 року підозрюваний приїхав до столиці й орендував подобово квартиру на масиві Осокорки. В цьому ж районі він придбав легкозаймисту речовину, одягнув на себе темний одяг і о третій годині ночі пішов у двір сусіднього будинку.

Там був припаркований автомобіль Volkswagen Transporter зі знаками приналежності до ЗСУ (у вигляді хреста з гербом України та написом "Збройні сили України").

Підозрюваний підпалив машину і зняв це на відео, яке потім надіслав замовнику. На ранок він повернувся до Одеси.

Під час розслідування підпалу правоохоронці опрацювали камери в будинках навколо місця події і згодом встановили особу підозрюваного, якого затримали наступного дня в Одесі. Йому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 8 років.

Перевіряється причетність підозрюваного до підпалів шести автомобілів у Дніпрі та Одесі.

Досудове розслідування проводять слідчі Служби безпеки України в м. Києві та Київській області за оперативного супроводу співробітників поліції Києва.

Дата і час 07 серпня 2024 г., 10:49     Переглядів Переглядів: 1780