Часів Яр буде приречений, якщо не вдасться утримати Покровськ

Читать на русскомRead in English
Часів Яр буде приречений, якщо не вдасться утримати Покровськ
Часів Яр буде приречений, якщо не вдасться утримати Покровськ

Військовий експерт Павло Нарожний повідомив про тяжку ситуацію у напрямку Покровська.

«На жаль, цю динаміку наразі переломити ми не можемо, тому що ворог сфокусував на цьому напрямку абсолютно всі свої боєздатні підрозділи. Величезна кількість ударів КАБів саме там відбувається. І все виглядає так, що є питанням часу, коли бої будуть на околицях Покровська. Другий напрямок, де вони так само тиснуть – це Воздвиженка – село поблизу Покровська», – зазначив Нарожний.

Він розповів, чому для окупантів важливо захопити Покровськ, окрім політичних цілей:

«Там знаходиться дорога Мирноград-Краматорськ, і ця дорога надважлива, тому що нею йде значна частина постачання в той же Часів Яр. Якщо вони її обріжуть, то залишиться дорога лише через Слов’янськ, про яку не можна сказати, що вона є абсолютно безпечною. Якщо вони зможуть порізати нашу логістику, Часів Яр буде приреченим, тому що питання часу, коли з нього доведеться відходити, тому що забезпечувати там бійців не вийде».

Тому, підсумував експерт, сподіватимемося, що ми зможемо зупинити ворога на підходах до Покровська, як це сталося, наприклад, під Часовим Яром: «Ми розуміємо, що у ворога часу на такий тиск залишився приблизно місяць. Тому що приблизно на початку вересня хвиля мобілізованих людей, які потрапили до армії після ухвалення закону про посилення мобілізації, якраз почне надходити на фронт».

Дата і час 20 серпня 2024 г., 16:17     Переглядів Переглядів: 1936