КНР і Саудівська Аравія зупинили постачання ізоціанатів до РФ

Читать на русском
КНР і Саудівська Аравія зупинили постачання ізоціанатів до РФ
КНР і Саудівська Аравія зупинили постачання ізоціанатів до РФ

Компанії з Китаю та Саудівської Аравії призупинили постачання ізоціанатів до Росії. Росія повністю залежить від імпорту цього продукту.

Про це повідомляє Rzeczpospolita.

Китайська хімічна компанія Wanhua Chemical Group та саудівська компанія Sadara Chemical призупинили експортувати ізоціанати (MDI) до Росії. Цей хімічний продукт широко використовується в автомобільній промисловості, будівництві, виробництві побутової техніки та інших секторах. Росія повністю залежить від імпорту MDI, і після запровадження 14-го пакету санкцій Євросоюзом, компанії з ЄС, США та Японії також припинили його постачання до РФ.

Зазначимо, що MDI має дуже обмежений термін зберігання, що унеможливлює тривалі постачання через посередників з третіх країн, які намагаються допомогти Росії обійти санкції.

У 2014 році Росія планувала розпочати власне виробництво MDI, але за 10 років не було зведено жодного повноцінного заводу.

У зв’язку з відмовою Китаю та Саудівської Аравії постачати MDI до РФ, 20 найбільших представників російського автопрому, будівельних компаній та виробників побутової техніки звернулися до уряду з проханням вжити термінових заходів.

"Це рішення стало шоком для галузі, оскільки, з огляду на обмеженість ресурсів учасників ринку та короткий термін придатності MDI, утримання такої ситуації протягом наступних кількох місяців стане ризиком для зупинки виробництв та банкрутства підприємств", – цитує видання витяг із листа керівників російських компаній.

Дата і час 26 серпня 2024 г., 23:47     Переглядів Переглядів: 2257