ЗС РФ намагалися здійснити прорив у центральну частину Вовчанська, — ЗСУ

Читать на русском
ЗС РФ намагалися здійснити прорив у центральну частину Вовчанська, — ЗСУ
ЗС РФ намагалися здійснити прорив у центральну частину Вовчанська, — ЗСУ

За словами спікера ОТУ "Харків" Віталія Саранцева, окупанти сподівалися зайняти нові позиції в центрі міста, щоб житлові будинки слугували їм прикриттям. Однак, завдяки діям Сил оборони, цей план зазнав краху.

У Харківській області російські війська намагаються витіснити українських захисників з їхніх позицій, а напередодні застосували нову тактику, щоб прорватися до Вовчанська. Про це детальніше повідомив речник оперативно-тактичного угруповання "Харків" Віталій Саранцев в ефірі "Громадського радіо".

За його словами, для нової спроби штурму до центральної частини прикордонного міста ЗС РФ використали 2 танки та 2 МТ-ЛБ, але в результаті понесли втрати і були змушені відступити. Раніше в такій спосіб противник ще не наважувався штурмувати в цій ділянці фронту.

"Росіяни випробували у Вовчанську нову тактику. Так вони намагалися доставити особовий склад на позиції", — заявив Віталій Саранцев.

 eiqrkikhidrzant

Речник також зазначив, що ця методика, на думку окупантів, повинна була допомогти їм дістатися до міської забудови, що слугувала б прикриттям для бронетехніки. За допомогою танків і МТ-ЛБ перевозили десантників, а після висадки їх хотіли направити на виконання бойових завдань.

Віталій Саранцев також нагадав, що бронетехніка ЗС РФ обладнана спеціальним захистом від дронів, однак це значно уповільнює її та знижує вогневу потужність. У підсумку виявляється, що техніка, яку окупанти використовували для штурмів, виконувала переважно логістичні функції. Сили оборони вчасно помітили маневр з боку противника та завдали ударів за допомогою FPV-дронів та артилерії. ЗС РФ були змушені відступити з втратами.

Дата і час 29 серпня 2024 г., 21:07     Переглядів Переглядів: 1517