Росіяни просунулися на чотирьох напрямках в Україні: карти ISW

Читать на русском
Росіяни просунулися на чотирьох напрямках в Україні: карти ISW
Росіяни просунулися на чотирьох напрямках в Україні: карти ISW

На фронті в Україні зафіксовано просування російських загарбників поблизу Куп’янська Луганської області, а також в районах Донецька, біля Торецька та Покровська у Донецькій області.

Схід України. Операція №1 – Харківська область

Бої тривали 29 серпня біля Липців, Глибокого та у Вовчанську, проте жодних підтверджених змін на лінії фронту не було.

Речник бригади ЗСУ, що діє на Харківському напрямку, повідомив, що окупанти здійснюють штурми без підтримки бронетехніки.

Речник ОТУ "Харків" ЗСУ полковник Віталій Саранцев зазначив, що темпи наступальних дій РФ поблизу Стариці знижуються і що росіяни починають перехід до оборонних дій в цьому районі, але все ще продовжують тиснути на ЗСУ в інших частинах фронту.

Загарбники просунулися в Україні на чотирьох напрямках: карти ISW eiqeeiqeriqkant

Операція №2 – Луганська область

Російські окупанти нещодавно просунулися на північний схід від Куп’янська і, як повідомляється, захопили Синьківку.

Геолокаційні кадри, опубліковані 29 серпня, демонструють, що війська РФ просунулися в центральну частину Синьківки.

Російські джерела стверджували, що путінські війська окупували Синьківку, а в Міноборони РФ повідомили про захоплення Стельмахівки (на південний схід від Куп’янська).

В пов’язаних із Кремлем російських джерелах також повідомлялось, що війська РФ просунулися на південний схід від Куп’янська поблизу Піщаного та Табаївки. Проте в ISW не виявили підтвердження цих заяв.

Бої тривали під Синьківкою, в районах Стельмахівки, Степової Новоселівки, Колісниківки, Кругляківки і Лозової, біля М’ясожарівки, Твердохлібового, в напрямку Чернещини та Дружелюбівки, біля Новосадового, Новоєгорівки, Греківки, Невського, Макіївки, Торського та в районі Серебрянського лісництва 28 і 29 серпня.

Український офіцер, що брав участь в операціях на Лиманському напрямку, повідомив, що російські загарбники щодня атакують невеликими штурмовими групами з двох-чотирьох осіб і нещодавно почали використовувати техніку після певної паузи.

Загарбники просунулися в Україні на чотирьох напрямках: карти ISW

Операція №3 – Донецька область

28 і 29 серпня російські загарбники продовжували наступальні дії в районі Білогорівки, Верхньокам’янського, Виїмки та Спірного, але лінія фронту на Сіверському напрямку залишилася незмінною.

Війська РФ продовжували наступальні дії під Часовим Яром, біля Григорівки, Іванівського, Кліщіївки, Андріївки та Білої Гори 28 і 29 серпня.

Загарбники просунулися в Україні на чотирьох напрямках: карти ISW

Російські окупанти нещодавно просунулися на схід від Торецька і, як повідомляється, зайняли частину східної околиці цього населеного пункту 29 серпня.

Геолокаційні кадри, опубліковані 28 серпня, показують, що загарбники просунулися вздовж вулиці Чапаєва на північному заході Дружби (на схід від Торецька).

Російські "військкори" заявляли, що путінські війська просунулися до 500 метрів у східній частині Торецька 29 серпня, хоча в ISW не знайшли підтвердження.

28 і 29 серпня російські окупанти продовжували наступальні дії в районі Торецька, Північного, Дружби, Нью-Йорка, Нелипівки та Сухої Балки.

Загарбники просунулися в Україні на чотирьох напрямках: карти ISW

Війська РФ нещодавно просунулися на схід та південний схід від Покровська і продовжили наступальні операції в цьому районі 29 серпня.

Геолокаційні кадри, опубліковані 29 серпня, показують, що загарбники просунулися до смуги на північний захід від Свиридонівки, на північ у полях на схід від Гродівки, до шахти "Новогродівська" № 1/3 у північно-західній Новогродівці та на захід до терикона шахти "Росія" на північ від Михайлівки.

Російський "військкор" стверджував, що війська РФ просунулися далі в північно-західній частині Новогродівки, хоча в ISW не знайшли підтвердження цієї інформації.

28 і 29 серпня російські окупанти продовжували наступальні дії на сході від Покровська в районах Воздвиженки, Зеленого Поля, Миролюбівки та Гродівки, а також на південний схід від Покровська в координатах Новогродівки, Маринівки, Михайлівки, Селидового, Карлівки, Галицинівки та Українська.

Загарбники просунулися в Україні на чотирьох напрямках: карти ISW

Російські окупанти продовжували 29 серпня наступальні операції на заході від Донецька в районах Георгіївки та Красногорівки, однак не досягли жодних підтверджених успіхів.

Війська РФ нещодавно просунулися на південний захід від міста Донецьк і продовжили наступальні дії в цьому районі 29 серпня.

Геолокаційні кадри, опубліковані 28 серпня, показують, що загарбники просунулися в полях на південь від Побєди.

Російські "військкори" стверджували, що війська РФ просунулися на північ повз трасу Т-05-09 на захід від Павлівки, а також вздовж фронту шириною до 2,5 км і глибиною до 1 км на північний схід від Вугледара, однак в ISW не знайшли підтвердження цим твердженням.

Війська РФ 29 серпня продовжували наступальні дії біля Костянтинівки, Водяного та Вугледара.

Загарбники просунулися в Україні на чотирьох напрямках: карти ISW

Російські та українські сили не повідомляли про бої в районі адміністративного кордону Донецької та Запорізької областей 29 серпня.

"Південна вісь"

29 серпня російський "віськкор" повідомив, що в той день на заході Запорізької області тривали позиційні бої.

Інший російський блогер 29 серпня оприлюднив інформацію про те, що частини сил РФ просунулися на північ та схід від Роботиного, хоча в ISW не знайшли підтвердження.

У Генштабі ЗСУ зазначили, що окупанти атакували в районі Роботиного, біля Новоданилівки та поблизу Малої Токмачки 28 і 29 серпня.

Гауляйтер окупованого Севастополя Михайло Развожаєв 29 серпня заявив, що війська РФ нібито відбили удар повітряних і морських безпілотників ЗСУ по місту, знищивши 4 БПЛА над Чорним морем і 3 морські дрони в цьому районі. Проте експерти ISW не знайшли доказів, які підтверджують це твердження.

Дата і час 30 серпня 2024 г., 07:07     Переглядів Переглядів: 6049