ЗСУ блокують наступ РФ на Покровськ, – NYT

Читать на русском
ЗСУ блокують наступ РФ на Покровськ, – NYT
ЗСУ блокують наступ РФ на Покровськ, – NYT

Україна зміцнила свої війська в районі Покровська військовими з двох бригад.

Україна розпочала наступ на Росію через слабо захищену ділянку кордону. Це дало змогу швидко захопити більше території, ніж Росія змогла окупувати майже за рік свого наступу на сході України. Про це повідомляє The New York Times.

Видання називає український наступ на Курську область «ризикованою і несподіваною спробою послабити тиск окупантів на східному фронті».

У публікації також згадали висловлювання лідера Росії Володимира Путіна, що російська армія не планує відводити сили з Донбасу, який він охарактеризував як «пріоритет армії для захисту російської території».

NYT повідомляє, що просування Росії в напрямку Покровська зупинилося на одному з відрізків лінії фронту. Як свідчать карти бойових дій, наступ російських військ на Покровськ був зупинений тиждень тому біля міста Селидове. Проте росіяни продовжують просування на південь.

«Ознак того, що Росія відмовилася від своєї мети – просування до Покровська – немає… Російська армія практично оточила ділянку, утримувану українськими силами, між містами Покровськ і Курахове», – пише NYT.

NYT також інформує, що Україна посилила свої війська в районі Покровська бійцями з двох бригад.

Дата і час 08 вересня 2024 г., 18:40     Переглядів Переглядів: 1823