Працівники Boeing домоглися від компанії величезного підвищення зарплати

Читать на русском
Працівники Boeing домоглися від компанії величезного підвищення зарплати
Працівники Boeing домоглися від компанії величезного підвищення зарплати

Працівникам гіганта авіабудівельної індустрії Boeing збільшать зарплати на 25%. Таким чином компанія досягла попередньої угоди із профспілкою, що дозволяє уникнути масштабного страйку 13 вересня.

Як повідомляє агентство Reuters, відповідно до умов угоди, зарплати підвищуватимуться поступово протягом чотирьох років. Крім того, Boeing зобов’язався будувати наступний комерційний літак у районі Сіетла. 

Це важлива перемога для нової генеральної директорки Boeing Келлі Ортберг, яка очолила компанію минулого місяця з метою покращення якості на авіабудівному підприємстві. Також перша за 16 років повноцінна трудова угода передбачає покращені пенсійні виплати та надання профспілці більшого впливу на питання безпеки та якості виробничого процесу. 

Профспілка, що представляє понад 32 000 працівників з Тихоокеанського північного заходу США, назвала цю угоду найкращим контрактом, який вона коли-небудь укладала. Очікується, що угода буде затверджена членами профспілки 12 вересня. 

Тепер угоду мають підтримати члени профспілки. Якщо дві третини з них проголосують за зупинення виробництва, 13 вересня може відбутися масштабний страйк.

Окрім того, минулого місяця компанія Boeing погодилася визнати себе винною за звинуваченням у шахрайстві, пов’язаному з катастрофою двох авіалайнерів, унаслідок якої загинули 346 осіб. У зв’язку з цим корпорація зобов’язалася виплатити штраф у розмірі 243,6 млн доларів. Це потенційно ставить під загрозу можливість Boeing укладати вигідні контракти з урядом, зокрема з Міністерством оборони США та NASA, а також викликало критику з боку сімей жертв авіакатастроф – адвокати деяких з них висловили готовність боротися за скасування рішення. На їхню думку, Boeing має постати перед судом і понести більш серйозні фінансові наслідки.

Дата і час 09 вересня 2024 г., 21:53     Переглядів Переглядів: 1608