Латвія передасть Україні бронемашини CVR

Читать на русском
Латвія передасть Україні бронемашини CVR
Латвія передасть Україні бронемашини CVR

Міністерство оборони Латвії оголосило про передачу Україні бойових розвідувальних гусеничних бронемашин CVR(T), які раніше були закуплені у Великої Британії. З метою забезпечення оперативної безпеки міністерство не вказало точну кількість техніки.

Про це повідомляє Delfi.

З 2023 року Латвія зобов’язалася щорічно надавати Україні військову допомогу в обсязі 0,25% від ВВП до 2026 року. Станом на зараз Латвія вже передала Україні вертольоти, самохідні гаубиці та інші види озброєння.

Контракт із Великою Британією, підписаний у 2014 році, передбачав постачання 123 бронемашин, 116 з яких пройшли модернізацію. Перші поставки відбулись у 2015 році, а в 2019 році було укладено додатковий контракт.

Міністр оборони Латвії Андріс Спрудс зазначив, що закупівля нових бойових машин піхоти, які замінять CVR(T), перебуває на завершальному етапі. Ці машини необхідні для переозброєння латвійської армії та участі у тактичних операціях.

CVR(T) – це сімейство британських гусеничних бронемашин, які були розроблені в середині 20 століття. Вони відрізняються високою маневреністю та універсальністю. Ці машини здатні виконувати широкий спектр завдань, включно із розвідкою, патрулюванням, вогневою підтримкою та евакуацією поранених.

Дата і час 16 вересня 2024 г., 12:42     Переглядів Переглядів: 1690