Глава МЗС Чехії Ян Ліпавський може подати у відставку

Читать на русском
Глава МЗС Чехії  Ян Ліпавський може подати у відставку
Глава МЗС Чехії Ян Ліпавський може подати у відставку

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський на початку наступного тижня подасть у відставку. Це станеться на фоні провалу його рідної партії, "Піратів", на місцевих виборах.

Про це повідомляє  ct24.

Зазначимо, що після вкрай невдалих для себе результатів виборів до регіональних органів влади, що відбулися на минулих вихідних, "Пірати" розпочали голосування щодо можливого виходу з урядової коаліції.

Це співпало з відставкою лідера "Піратів" Івана Бартоша, а також із його звільненням з посади віцепрем’єра Чехії з питань діджиталізації.

Формально внутрішньопартійне голосування щодо виходу з коаліції триватиме до кінця понеділка, 30 вересня, але нинішнє керівництво "Піратів" заявляє, що це питання вже вирішене.

На фоні цього глава чеського МЗС Ліпавський, призначений на цю посаду за квотою "Піратів", вирішив перервати своє відрядження у США. До Чехії він повернеться в неділю, а вже в понеділок зустрінеться з прем’єр-міністром Петером Фіалою та подасть заяву про відставку.

Водночас Ліпавський, незгодний із рішенням "Піратів" вийти з коаліції, заявив про намір покинути партію та не приєднуватися до жодної іншої політичної сили.

У ЗМІ в цьому контексті звучали припущення, що його можуть залишити в уряді в статусі безпартійного, але офіційно невідомо, чи збереже Ліпавський посаду в такому випадку.

Дата і час 28 вересня 2024 г., 16:12     Переглядів Переглядів: 1527