Навальний був отруєний в колонії, - The Insider

Читать на русском
Навальний був отруєний в колонії, - The Insider
Навальний був отруєний в колонії, - The Insider

Видання виявило докази, що підтверджують версію про отруєння Навального у колонії.

За інформацією видання, журналісти отримали доступ до багатьох офіційних документів, пов’язаних із загибеллю політика. З них видно, що влада навмисно прибрала з документів згадки симптомів, які не відповідали офіційній версії.

Також видання знайшло два варіанти постанови про відмову в порушенні кримінальної справи. Відповідно до них, Навальний скаржився на болі в животі, блювання та судоми — однак пізніше ці згадки були видалені з документів.

Журналісти також виявили список «вилучених об’єктів», де згадуються «зразки блювотних мас», які були передані на експертизу, хоча офіційно не повідомлялося ні про проведення експертизи, ні про симптоми.

Документи підтверджують слова Юлії Навальної, яка говорила, що її чоловік «в останні хвилини перед своєю смертю скаржився на гострий біль у животі».

«Офіційна причина смерті — порушення серцевого ритму — ніяк не пояснює ті симптоми, які ми бачимо у постанові: різкий біль у животі, блювання та судоми. Навряд чи такі симптоми можна пояснити чимось, окрім отруєння», — заявив реаніматолог Олександр Полупан, який лікував Навального після отруєння «Новачком» у 2020 році.

Про смерть Олексія Навального у колонії стало відомо ще у лютому цього року. Через пів року Слідчий комітет відмовився проводити розслідування — у відомстві заявили, що політик помер від аритмії. Колишній лікар схарактеризував висновки силовиків як «пиздеж».

Дата і час 29 вересня 2024 г., 17:05     Переглядів Переглядів: 2123