У Генпрокуратурі підтвердили розстріл 16 бійців ЗСУ окупантами

Читать на русскомRead in English
У Генпрокуратурі підтвердили розстріл 16 бійців ЗСУ окупантами
У Генпрокуратурі підтвердили розстріл 16 бійців ЗСУ окупантами

В ОДУ зазначили, що вбивства і тортури захоплених військовополонених не є випадковими подіями, а є свідомою політикою російського військово-політичного керівництва.

Російські окупанти розстріляли 16 українських військовополонених на Покровському напрямі. Про це УНН повідомили в Офісі Генерального прокурора України.

Вказано, що розпочато розслідування у зв’язку із черговим військовим злочином армії РФ.

"Під процесуальним контролем Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з навмисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України)", - йдеться у повідомленні.

У Генпрокуратурі повідомили, що в інтернеті почала поширюватися інформація про військовий злочин РФ. Російські військові скоїли цей злочин у районі сіл Миколаївка та Сухий Яр Покровського району.

Існує інформація про відео, на якому українські військовослужбовці, які потрапили в полон, виходять із лісопосадки. Коли вони вишикувалися в шеренгу, окупанти відкрили по них прицільний вогонь. Поранених, які показують ознаки життя, добили в упор автоматними чергами.

"Подібні дії є цинічним та грубим порушенням Женевських конвенцій і кваліфікуються як тяжкий міжнародний злочин. Це наймасовіший відомий випадок страти українських військовополонених на лінії фронту", - наголосили в Генпрокуратурі.

Генеральний прокурор Андрій Костін заявив, що вбивства та тортури військовополонених не є випадковими, а є цілеспрямованою політикою російського військового і політичного керівництва.

Повідомляється, що вже проводяться заходи щодо перевірки опублікованої інформації. Розпочато слідчі та розшукові дії, спрямовані на встановлення всіх обставин цього злочину.

Дата і час 01 жовтня 2024 г., 23:21     Переглядів Переглядів: 1812