Західні ЗМІ пишуть про небезпеку ескалації конфлікту на Близькому Сході

Читать на русском
Західні ЗМІ пишуть про небезпеку ескалації конфлікту на Близькому Сході
Західні ЗМІ пишуть про небезпеку ескалації конфлікту на Близькому Сході

Західні ЗМІ обговорюють небезпеку ескалації конфлікту на Близькому Сході з можливим залученням Європи та США.

The Guardian вважає, що Ізраїль відповість на обстріл Ірану "набагато ширшими заходами", включаючи потенційний удар по ядерних об’єктах.

Це не тільки створює загрозу для Близького Сходу, але й може вплинути на передвиборчу кампанію в США, де Трамп намагається представити адміністрацію Байдена і Гарріс як "безнадійно нездатну діяти на світовій арені".

New York Times вважає, що світ, можливо, наближається до "найнебезпечнішого моменту в історії сучасного Близького Сходу" - війни з використанням балістичних ракет між Іраном та Ізраїлем.

За оцінками видання, це практично напевно призведе до того, що Штати підтримають Ізраїль, і разом вони спробують нейтралізувати ядерну програму Ірану.

Хоча The Independent припускає, що ескалація конфлікту ще не неминуча, і характер іранської атаки дозволяє Ізраїлю відповісти не надто жорстоко, зберігши поточний, хоч і досить напружений, баланс.

Також можна застосувати санкції, що дасть додатковий тиск на Іран, але навряд чи змусить його реагувати силою. Це, ймовірно, буде кращим варіантом для Вашингтона, однак його вплив на Ізраїль залишається обмеженим.

"З урахуванням тиску на Ліван прем’єр Нетаньягу, схоже, прагне розширити кордони якнайдалі. З іншого боку, верховний лідер, аятола Алі Хаменеї. Враховуючи удари, яких зазнала "Хезболла", він не захоче виглядати слабким, не зумівши захистити союзника. Це може бути вплив суто амбітних прагнень двох залучених лідерів, що стане лякаючою перспективою для країн Близького Сходу та Заходу", - розмірковує Independent.

різне eiqehiqddiqqant

різне

Дата і час 02 жовтня 2024 г., 11:27     Переглядів Переглядів: 1485