Прем’єр Барньє запевнив, що Франція залишиться на боці українського народу

Читать на русском
Прем’єр Барньє запевнив, що Франція залишиться на боці українського народу
Прем’єр Барньє запевнив, що Франція залишиться на боці українського народу

Новий прем’єр-міністр Франції Мішель Барньє вперше звернувся до Національної асамблеї країни. Глава уряду представив законодавцям основні пріоритети роботи й, зокрема, підтвердив продовження підтримки України у її боротьбі з російськими загарбниками.

Мішель Барньє вперше офіційно розкрив політичні плани свого уряду перед парламентом. І хоча він не має явної підтримки серед законодавців, його слова про Україну були зустрінуті аплодисментами – чи не єдиними протягом усієї його промови.

"Протягом двох з половиною років після початку агресивної війни українці продовжують боротися та гинути за свою свободу, суверенітет і територіальну цілісність. Але ми повинні розуміти, що вони борються за захист наших спільних цінностей, які ми поділяємо з ними", – зазначив він.

У своїй промові Барньє підкреслив, що політика його уряду щодо підтримки України залишиться такою ж, як і у його попередників.

Щодо зовнішньої політики Франції, Барньє також оголосив про продовження дипломатичних зусиль, спрямованих на встановлення миру на Близькому Сході. Він також виокремив "червоні лінії", за які, за його словами, його уряд "не перейде навіть у разі готовності до діалогу та компромісу.

Це, зокрема, нульова терпимість до расизму, антисемітизму, насильства щодо жінок, комунітаризму (тобто замкнутості усередині етнічних чи релігійних громад). Прем’єр також виключив можливість перегляду законів, які закріпили низку соціальних прав, серед яких право жінок на переривання вагітності за власним бажанням (одне з найбільш обговорюваних питань серед політиків країни).

Окремо Барньє оголосив про внутрішньополітичні заходи зі скорочення бюджетного дефіциту та зовнішнього боргу. За його словами, великі компанії та "найбагатші громадяни країни" повинні зробити свій внесок у це шляхом підвищення податків.

Дата і час 02 жовтня 2024 г., 16:51     Переглядів Переглядів: 1445