Сі Цзіньпін дав обіцянку Путіну розширювати всебічне співробітництво з РФ

Читать на русском
Сі Цзіньпін дав обіцянку Путіну розширювати всебічне співробітництво з РФ
Сі Цзіньпін дав обіцянку Путіну розширювати всебічне співробітництво з РФ

Лідер Китаю Сі Цзіньпін запевнив диктатора Володимира Путіна у готовності Пекіна розширювати всебічне співробітництво з Російською Федерацією та спільно сприяти підтримці стабільності на планеті.

Про це йдеться у привітанні Сі з нагоди 75-річчя встановлення дипломатичних відносин між країнами, зазначається на сайті Міністерства закордонних справ КНР.

"Я надаю великого значення розвитку китайсько-російських відносин і готовий працювати з президентом Путіним, щоб… постійно розширювати всебічне співробітництво між Китаєм і Росією… та продовжувати сприяти підтриманню миру і стабільності на планеті", - написав китайський лідер.

За його словами, Пекін і Москва є світовими державами та великими країнами, що розвиваються; політична взаємна довіра між ними продовжує зміцнюватись, а їхня практична співпраця досягнула чудових результатів.

Зовнішньополітичне відомство КНР повідомило, що "фюрер" Путін назвав сучасні російсько-китайські відносини такими, що перебувають на рекордно високому рівні за всю історію. За словами голови Кремля, Пекін і Москва активно співпрацюють у різних сферах, ефективно взаємодіють у міжнародних та регіональних справах, і він вірить, що "російсько-китайське всеосяжне стратегічне партнерство продовжуватиме зміцнюватись та сприяти безпеці і стабільності в Євразії та світі".

Дата і час 02 жовтня 2024 г., 23:20     Переглядів Переглядів: 1612