Ситуація на фронті: росіяни здійснили 73 атаки, бої тривають на п’яти напрямках

Читать на русском
Ситуація на фронті: росіяни здійснили 73 атаки, бої тривають на п’яти напрямках
Ситуація на фронті: росіяни здійснили 73 атаки, бої тривають на п’яти напрямках
Російські війська з початку доби атакували позиції Сил оборони 73 рази, бої тривають на п’яти напрямках, найбільш активна діяльність загарбників спостерігається на Курахівському та Покровському напрямках.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 16:00 четверга, 3 жовтня.

Армія РФ не припиняє обстріли прикордонних районів Сумської та Чернігівської областей. Від ворожого вогню зазнали ураження Семенівка, Клюси, Покровка, Біловоди, Ободи, Дружба та Тимофіївка.

Ударів з авіації загарбники завдали по Катеринівці, Волфиному, Комарівці, Білопіллю, Річках, Хотіні, Яструбиному та Іскрисківщині.

Керовану авіабомбу росіяни скинули сьогодні на територію своєї Курської області.

На Харківському напрямку війська РФ вдарили десятьма авіабомбами поблизу Черкаської Лозової, Стариці та Бочкового.

На Куп’янському напрямку російська армія здійснила десять атак на позиції Сил оборони. Захисники України успішно відбивали штурми поблизу Синьківки, Петропавлівки, Курилівки, Піщаного, Першотравневого та Вишневого.

На Лиманському напрямку ворог продовжує атакувати в зонах Макіївки, Новосадового, Торського та Дронівки. З початку доби на цій ділянці фронту Сили оборони вже відбили п’ять із дев’яти атак, бої тривають.

Ворожі удари некерованими авіаракетами були завдані по Новоєгорівці та Серебрянському лісу.

На Сіверському напрямку бої продовжуються, війська РФ атакували поблизу Спірного. Захисники успішно відбили ворожий штурм.

На Краматорському напрямку російська армія здійснила три штурмові дії поблизу Андріївки, Білої Гори та Ступочок. Загарбники скинули 11 керованих авіабомб в районі Часового Яру.

На Торецькому напрямку з початку доби відбулося чотири ворожі атаки, зокрема біля Торецька. "Наші захисники дають гідну відсіч, усі атаки зупинено", – повідомили в Генштабі.

Російська авіація бомбардувала райони Катеринівки та Клебан-Бика.

На Покровському напрямку з початку доби війська РФ здійснили вже 20 атак на позиції Сил оборони в районах Сухої Балки, Гірника, Новоторецького та Крутого Яру. Українські захисники відбили 18 ворожих атак, два боєзіткнення тривають.

Основні зусилля російська армія зосередила біля Миколаївки та Селідового, де зафіксовано сім і п’ять боєзіткнень відповідно.

На Курахівському напрямку сьогодні вже відбулися 18 боїв. Загарбники активно намагаються просунутися в районах Новоолександрівки, Цукуриного, Георгіївки, Костянтинівки, Трудового та Катеринівки. П’ять боїв тривають.

На Времівському напрямку російські війська тричі переходили в наступ на позиції Сил оборони поблизу Максимівки та Богоявленки. Біля останнього боєзіткнення триває.

На інших напрямках загарбники не проводили активних дій.

Дата і час 03 жовтня 2024 г., 17:24     Переглядів Переглядів: 1693