Прем’єр Угорщини непокоїться, що Євросоюз прямує до "економічної холодної війни" з КНР

Читать на русском
Прем’єр Угорщини непокоїться, що Євросоюз прямує до "економічної холодної війни" з КНР
Прем’єр Угорщини непокоїться, що Євросоюз прямує до "економічної холодної війни" з КНР

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан оголосив у п’ятницю, що Європейський Союз рухається до "економічної холодної війни" з Китаєм.

Про це Орбан повідомив в інтерв’ю державному радіо, його слова передає агентство Reuters.

У п’ятницю країни-члени ЄС проведуть голосування за запровадження тарифів на наступні п’ять років у розмірі до 45% на імпорт електромобілів китайського виробництва. Це є частиною найбільшої торговельної суперечки ЄС, яка може викликати відповідні заходи з боку Пекіна.

За часів Орбана Угорщина перетворилася на важливого торговельного та інвестиційного партнера Китаю, на відміну від інших країн ЄС, які розглядають можливість зменшення своєї залежності від другої за величиною економіки світу.

"Те, що вони змушують нас робити зараз, або те, що прагне робити ЄС, – це економічна холодна війна," – озвучив Орбан.

Орбан, чия країна є базою для китайських заводів з виробництва електромобілів і акумуляторів, зазначив, що його країна не бажає бути втягнутою в жоден з блоків і прагне продовжувати торгувати з обома сторонами.

Він відзначив, що продукцію, виготовлену в ЄС, буде все складніше реалізовувати, якщо світова економіка поділиться на два блоки. Він додав, що неясно, чи буде угорська стратегія "економічного нейтралітету" стійкою в довгостроковій перспективі.

Минулого місяця Орбан повідомив, що китайські компанії вже пообіцяли інвестувати в Угорщину 9 мільярдів євро, що ставить їх в один ряд з компаніями зі Сполучених Штатів.

Дата і час 04 жовтня 2024 г., 11:16     Переглядів Переглядів: 1636