У США підозрюють, що Нетаньягу втручається в американську політику напередодні виборів

Читать на русском
У США підозрюють, що Нетаньягу втручається в американську політику напередодні виборів
У США підозрюють, що Нетаньягу втручається в американську політику напередодні виборів

Демократи в США висловлюють побоювання, що прем’єр-міністр Ізраїлю Нетаньягу втручається в американські справи, ігноруючи передвиборчі заклики Байдена до миру в Газі.

Про це повідомляє видання The Hill.

На думку авторів статті, загострення конфлікту з "Хезболлою" та Іраном підриває дипломатичні зусилля Байдена. Це також створює додаткові політичні складнощі для віцепрезидентки Камали Гарріс у штаті Мічиган на тлі погіршення ситуації за результатами опитувань серед американців-мусульман.

Опитування, проведене серед 500 виборців арабського походження в США з 9 по 20 вересня, показало, що Трамп і Гарріс фактично знаходяться на рівних позиціях, при цьому республіканець має невелику перевагу — 42% проти 41%.

Це свідчить про значне падіння підтримки адміністрації Байдена-Гарріс порівняно з 2020 роком, коли бюлетень за Байдена віддали 59 відсотків арабо-американських виборців.

Сенатор Кріс Мерфі висловив побоювання, що Нетаньягу може затягувати мирні переговори з метою впливу на вибори в США. Подібну точку зору висловив неназваний високопоставлений помічник Демократичної партії, зазначивши, що Нетаньягу давно відомий як людина, яка втручається в американську політику.

Алон Пінкас, колишній радник ізраїльських прем’єр-міністрів, заявив, що Нетаньягу "грає" в американській політиці з 1990-х років, починаючи з виборів 1996 року, коли він виступав проти Клінтона.

різне eiqrtiuiqrhant

Дата і час 04 жовтня 2024 г., 21:52     Переглядів Переглядів: 1572