У МОУ відреагували на скандал із неїстівними консервами в ЗСУ

Читать на русском
У МОУ відреагували на скандал із неїстівними консервами в ЗСУ
У МОУ відреагували на скандал із неїстівними консервами в ЗСУ

Державний оператор тилу повідомив, що не здійснює перевірку якості консервів, які надходять до ЗСУ, цим займається Держпродспоживслужба.

"Контроль якості консервів, що постачаються ЗСУ, здійснюється на етапі їх виготовлення. Управління безпечності харчових продуктів і ветеринарної медицини (структурний підрозділ Держпродспоживслужби) відбирає контрольні зразки з партії, направляє їх на лабораторний аналіз та, у разі отримання позитивного висновку про придатність до споживання, видає сертифікат.

Також зазначимо, що нами не було зафіксовано постачання без наявності вищезазначеного сертифіката".

У відомстві розповіли, що наразі процес контролю відповідності обсягів партій сертифікатам якості не автоматизований. Відповідні сертифікати надаються військовим частинам під час приймання товару. 

Для того, щоб посилити контроль за якістю продукції, ДОТ планує цифрувати процес підтвердження наявності сертифікатів якості в ІТ-системі управління забезпеченням ЗСУ – DOT-Chain. 

Планується, що до видаткової накладної в ІТ-системі постачальник зазначатиме номер сертифіката якості, що дозволить відстежувати, чи відповідає ця партія вимогам якості. Ті постачальники, які не додали сертифікат до видаткової накладної або якщо наявний сертифікат вже вичерпав затверджені до постачання обсяги, не зможуть сформувати пакет документів та відвантажити товар.

У ДОТ не вказали, у які строки планується запуск цієї функції.

Довідка: Державний оператор тилу – закупівельна агенція при Міністерстві оборони України, яка забезпечує тилові потреби Збройних сил України: харчування, речове майно, пально-мастильні матеріали. 

Дата і час 08 жовтня 2024 г., 14:27     Переглядів Переглядів: 1599