Генпідрядника «Великого будівництва» підозрюють у збитках на 1 мільярд гривень

Читать на русскомRead in English
Генпідрядника «Великого будівництва» підозрюють у збитках на 1 мільярд гривень
Генпідрядника «Великого будівництва» підозрюють у збитках на 1 мільярд гривень

У Нацполіції підтвердили проведення обшуків у ТОВ «Автомагістраль-Південь», заснованого віцепрезидентом Національної асоціації дорожників України Олександром Бойком.

Ця інформація стала відомою з повідомлення Нацполіції.

Йдеться про збитки в розмірі 1 млрд гривень! Компанію підозрюють у порушенні тендерних процедур та самовільному встановленні цін на вартість робіт у різних регіонах України. Керівництво генерального підрядника «Великого будівництва», створюючи «штучну» націнку в ланцюзі постачання товарно-матеріальних цінностей, неправомірно збільшило вартість товарів, внесло недостовірні дані до актів виконаних робіт, завдаючи тим самим збитки державному бюджету в особливо великих розмірах — на суму понад мільярд гривень.

Невідкладні обшуки за місцями роботи і проживання службових осіб цієї компанії були проведені у зв’язку з отриманням оперативної інформації про можливе знищення документів, що свідчать про злочинну діяльність. Під час обшуків було вилучено документи, а також цифрові носії з корисною для слідства інформацією.

Призначено ряд будівельно-технічних експертиз для встановлення реальної вартості матеріалів, робіт та послуг, наданих цим суб’єктом господарювання. Діяльність підприємства не заблокована, і воно продовжує функціонувати у штатному режимі. Розслідування триває у межах провадження, розпочатого за ч. 5 ст. 190 ККУ (Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) та ч. 3 ст. 209 ККУ (Легалізація майна, одержаного злочинним шляхом організованою групою в особливо великих розмірах). Нагадаємо, що брата Бойка було звільнено від кримінальної відповідальності за ухилення від сплати податків.

Дата і час 09 жовтня 2024 г., 00:17     Переглядів Переглядів: 1986