У перший день роботи після канікул Рада була напівпорожня

Читати українською
У перший день роботи після канікул Рада була напівпорожня
У перший день роботи після канікул Рада була напівпорожня

Сьогодні був перший день роботи Верховної Ради після парламентських канікул. Виявилося, що в парламент прийшли не всі нардепи: зал засідань був напівпорожній.

Також сьогодні відбулася Погоджувальна рада лідерів фракцій і голів комітетів парламенту. На ній спікер парламенту Андрій Парубій ініціював розгляд у лютому мовного закону. Відомо, що в першому читанні закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної» № 5670-д ухвалили в жовтні.

 tdiqtirkidqhant

Парубій також доручив доопрацювати релігійний законопроект № 4128 про порядок зміни підпорядкування релігійних громад, а перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко запропонувала апелювати до США та ЄС для формування санкцій через агресію РФ в Азовському морі.

Проте, незважаючи на невелику кількість народних депутатів, проголосувати все ж таки вдалося: за основу прийнято проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання відпустки усиновлювачам при усиновленні дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування», а також прийнято закон «Про внесення змін до пункту 3 розділу VIII «Прикінцеві положення Закону України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків».

Парламентарії розглянули проект закону № 8184 про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо невідворотності покарання за окремі злочини проти власності, безпеки руху й експлуатації транспорту, але зрештою голосування відхилили.

Нагадаємо, що в останні дні роботи Ради перед Новим роком у залі засідань теж було мало народних депутатів.

Дата и время 15 января 2019 г., 18:30     Просмотров Просмотров: 1731