Полтавці вшанували земляка Симона Петлюру

Читати українською
Полтавці вшанували земляка Симона Петлюру
Полтавці вшанували земляка Симона Петлюру

22 травня полтавці покладанням квітів вшанували голову Директорії УНР Симона Петлюру. Захід відбувся біля відновленої пам’ятної дошки отаману на будівлі Полтавської державної аграрної академії, де раніше розміщувалася духовна семінарія, в якій навчався Петлюра.

“22 травня 1879-го у Полтаві народився Головний отаман військ УНР Симон Петлюра.

Як і сьогодні, 100 років тому Україна тільки отримала незалежність, яку одразу захотіли забрати наші східні та західні вороги. На захист України тоді стали також добровольці, хлопці та дівчата, які боронили цю державу у 1917-21-х.

Не маючи військової освіти, Симон Петлюра зміг об’єднати навколо себе найсильніших і найвідданіших людей України”, – зазначив організатор акції Юліан Матвійчук. Варто зазначити, що з Полтавою пов’язані дитячі та юнацькі роки Симона Петлюри. Саме в часи свого навчання у семінарії хлопець долучився до українського політичного життя та став членом Революційної української партії.

Першого разу дошку Симону Петлюрі встановили на старому корпусі Полтавської державної аграрної академії 2006-го. 2017-го вона була розбита вандалами. 22 травня 2019-го міська влада встановила нову дошку.

Дата и время 23 мая 2019 г., 13:25     Просмотров Просмотров: 1233