АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

Путін терміново зібрав Радбез РФ через візит Меркель і Олланда

Читать на русском
Путін терміново зібрав Радбез РФ через візит Меркель і Олланда
Путін терміново зібрав Радбез РФ через візит Меркель і Олланда

Президент РФ Володимир Путін провів нараду з постійними членами Ради Безпеки Російської Федерації. Постійні учасники російського Радбезу «детально обговорили ситуацію на південному сході України» та порадилися, як діяти під час візиту Президента Франції Франсуа Олланда та федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель до Москви щодо конфлікту на Донбасі, який має відбутися 6 лютого.

Про це повідомляє прес-служба президента Росії, передає новину «Преса України».

У нараді щодо ескалації конфлікту в Україні взяли участь Голова Ради Федерації Валентина Матвієнко, Керівник Адміністрації Президента Сергій Іванов, Секретар Ради Безпеки Микола Патрушев, Міністр закордонних справ Сергій Лавров, Міністр внутрішніх справ Володимир Колокольцев, Міністр оборони Сергей Шойгу, директор Федеральної служби безпеки Олександр Бортніков, директор Служби зовнішньої розвідки Михайло Фрадков, постійний член Ради Безпеки Борис Гризлов.

Разом з тим у російському МЗС зазначили, що президент Франції Франсуа Олланд та федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель у ході свого візиту до Москви обговорять із російським президентом Володимиром Путіним питання застосування в Україні миротворчих сил Організації об’єднаних націй. Про це повідомив представник МЗС РФ Олександр Лукашевич. 

«Подібні плани на експертному рівні в принципі обговорювалися і обговорюються. Будемо дивитися по ходу переговорів. Розраховуємо, що і цього питання буде внесена ясність», - пояснив Лукашевич.

У той же час Глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вважає, що у завтрашніх переговорах у російській столиці щодо ескалації конфлікту на Донбасі необхідні через зростання напруги.

«Не цьому етапі є скоріше надія, а не шанси. Останнім часом з  Києва і Москви доходили сигнали, що робляться спроби по деескалації нинішньої ситуації. Немає інших варіантів, крім пошуку шляхів на зниження напруги завдяки поетапним переговорам і з’ясуванню, що можна зробити»,- зазначив Штайнмаєр.

Нагадаємо, під час візиту до України 5 лютого Олланд і Меркель запропонують Президентові Порошенку «новий план» виходу з конфлікту на Донбасі, який не підриватиме територіальної цілісності України.

«Ми запропонуємо новий план розв’язання конфлікту, що базуватиметься на територіальній цілісності України», - заявив Олланд.

Він пояснив, що цю ініціативу обговорять спочатку з Порошенком, а потім із президентом РФ Володимиром Путіним.

 


Теги: ПутінПутин

Дата і час 05 лютого 2015 г., 21:36     Переглядів Переглядів: 3997
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.855332