АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Слова та справи державних можновладців Міністерства інфраструктури та Укрзалізниці

Читать на русском
Слова та справи державних можновладців  Міністерства інфраструктури та Укрзалізниці
Слова та справи державних можновладців Міністерства інфраструктури та Укрзалізниці

Як відомо з публікацій Міністерство інфраструктури України зацікавлене у співпраці з компанією Hyundai в питаннях розвитку і модернізації рухомого складу "Укрзалізниці", про що свідчить заява  міністра інфраструктури України Владиславf Криклій на зустрічі з представниками компанії Hyundai, яка відбулася 20 листопада.

Нашому кореспонденту з власних джерел в «Укрзалізниці» стало відомі подробиці, що керівництво «Укрзалізниці» веде переговори з Hyundai Corporation про закупівлю 10 нових електропоїздів у 2020 році,  щонайменше з середини 2017 року. Зокрема  у квітні 2019 року сторони підписали протокол зустрічі у Сеулі, згідно якого АТ «Укрзалізниця» розгляне пропозицію Hyundai Corporation по закупівлі та технічному обслуговуванню 10 високошвидкісних міжрегіональних електропоїздів (90 вагонів), що будуть вироблені в Кореї протягом другого або третього кварталу 2020 року та стосовно залучення позики від «Ексімбанк» Республіки Корея. 

Від імені АТ «Укрзалізниця» протокол підписав Директор з пасажирських перевезень Олександр Толкачов, з боку Hyundai Corporation – Віце голова те СЕО Вон Габ Ким. 

Сума контракту та умови придбання потягів Hyundai не повідомляються. 

При цьому вітчизняні виробники знову не беруть участі в переговорах про поставки такої великої партії рухомого складу 

Міністр Владислав Криклій говорив про локалізацію в Україні, коли в протоколі чорним по білому: поїзди, які будуть вироблені в Кореї в 2020 році. 

Розвиток економіки України, престиж країни, в якій створено власне виробництво швидкісних електропоїздів, робочі місця для українців, повернення людей в країну з трудової міграції, податки на розвиток регіонів, соціальний спокій – виходить це тільки слова. На ділі те, що ви прочитали вище - в 2020 році Україна знову збирається купити поїзда у Південнокорейської компанії. 

Як ви думаєте, чому керівникам УЗ і міністру інфраструктури такі милі друзі з далекої Кореї, і чому в них немає бажання співпрацювати з вітчизняним виробником, який поруч в Україні і має власну мережу сервісного обслуговування, йде на всі умови, завжди надавав і надає допомогу. А ви в курсі, що в 2012-2013 р.р. зняті з рейсів через серйозні технічні проблеми потяги Hyundai ремонтував не хто-небудь, а наш український Крюківський завод? Чому співпраця з Hyundai така бажана для чиновників? Тому що взаємовигідна. Та мабуть тільки не для народу України…

Олег Бойко


Теги: КореяУкраїнаКриклий ВладиславHyundaiМінінфраструктуриУкрзалізниця

Автор статті:
Олег Бойко
Всі статті автора

Дата і час 05 грудня 2019 г., 11:37     Переглядів Переглядів: 2121
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.119037