АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

Як українці заробляють на контрабанді: сірий імпорт і "піджаки" на кордоні

Читать на русском
Як українці заробляють на контрабанді: сірий імпорт і "піджаки" на кордоні
Як українці заробляють на контрабанді: сірий імпорт і "піджаки" на кордоні

У Закарпатті діє понад 50 контрабандних угруповань.

Про це заявили в Держприкордонслужбі, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Ця проблема не є лише регіональною – в усіх прикордонних областях люди беруть участь у різноманітних схемах контрабанди. Товари везуть в обидва боки, як через пункти пропуску, так і поза ними. Раніше до країн ЄС переправляли дешеві в Україні та дорогі за кордоном товари – цигарки, горілку, спирт, цукерки.

Для цього жителі прикордонних районів скуповувалися в Україні на обсяги, допустимі для індивідуального споживання, а на протилежній стороні кордону здавали товар оптовикам. Тепер, кажуть, ціни майже зрівнялися, тому здійснювати щоденні мандрівки стало невигідно. Сенс є лише у великих партіях контрабанди – наприклад, на Волині невеличкими літаками українці скидають блоки з цигарками у визначені місця на території Польщі. На Закарпатті діє понад 50 контрабандних угруповань   З-за кордону везуть оптові партії товари наступним чином. Фури розвантажуються поблизу кордону.

На місце приїздить мікроавтобус із українцями, котрі беруть вантаж у розрахунку на кількість осіб, аби дотриматися норм закону – 50 кг або 500 євро вартості на людину. Після чого це перевозиться через кордон начебто для власних потреб і не підлягає розмитненню. В Україні перевізники розвантажуються, отримують гроші, а різні товари без сплати мита та податків йдуть у магазини. Зупинити таку діяльність складно, бо вона формально не порушує норми законів. А ще поблизу прикордонних постів з обох боків стоять так звані піджаки. Їх за винагороду підсаджують до своїх машин, якщо ліміт товару, що перевозиться, перевищено. Тоді в розрахунку на кількість осіб він не підлягатиме оподаткуванню. Раніше повідомлялося, що Порошенко хоче боротися із корупцією разом із країнами ЄС.

Кореспондент ТСН Валентина Доброта

ТсН


Теги: УкраинцыКонтрабанда

Дата і час 17 липня 2015 г., 11:20     Переглядів Переглядів: 5124
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.297772