АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Киргизький кілер столичного пластичного хірурха отримав довічне ув’язнення. Його спільнику "вліпили" 15 років

Читать на русском
Киргизький кілер столичного пластичного хірурха отримав довічне ув’язнення. Його спільнику "вліпили" 15 років
Киргизький кілер столичного пластичного хірурха отримав довічне ув’язнення. Його спільнику "вліпили" 15 років

Голосіївський районний суд міста Києва засудив до найвищої міри покарання (довічного ув’язнення) 40-річного громадянина Киргизстану Махаматіякуба Маматкодірова, що вважається безпосереднім виконавцем замовного вбивства 43-річного очільника клініки пластичної хірургії DMK Ukraine Андрія Сотника, якого впритул розстріляли на початку 2020 року в Києві.

Відомості про це містяться на порталі "Судова влада" та підтверджуються офіційним повідомленням столичної міської прокуратури.

Згідно із ними, прокурору вдалося переконати суд присяжних у тому, що замовлення на "ліквідацію" відомого столичного лікаря, Маматкодіров отримав наприкінці 2019 року. 

 eiqrtiukiurant

(Махаматіякуб Маматкодіров)

Задля здійснення злочинних намірів достойник прилетів до України та залучив свого знайомого співвітчизника - Ермека Кудайназарова.

(Ермек Кудайназаров)

Як вважається, упродовж майже двох місяців зловмисники збирали інформацію про хірурга Сотника: маршрути його руху, розпорядок дня, звички та коло спілкування. Також вони придбали знаряддя вбивства - перероблений самозарядний пістолет, виготовлений на базі конструкції Макарова з пристроєм для поглинання звуку пострілу.

Надвечір 2 лютого 2020 року Маматкодіров підстеріг жертву поблизу місця його проживання та здійснив у нього 4 прицільних постріли. Від отриманих поранень пластичний хірург загинув на місці, а його кілер разом із спільником Кудайназаровим (що в момент вбивства спостерігав за обстановкою) - втік.

Безпосереднього виконавця скоєння зухвалого злочину Маматкодірова, як раніше повідомлялося на сторінках Dетектив-Info, правоохоронці схопили через два тижні під час спроби здійснити перетин кордону на Одещині. Що ж стосується спільника кілера, то Кудайназарова "спакували" в українській столиці. З того часу киргизи утримувалися під вартою. У грудні 2020 року слідство відносно достойників було завершено, їх справу розглядав суд присяжних. Згідно їх вироку, Маматкодірова засудили до довічного позбавлення волі, а його спільника Кудлайназарова - до 15 років позбавлення волі.

Що ж стосується замовника вбивства пластичного хірурга Сотника, то відповідні матеріали наразі виділені в окреме кримінальне провадження, досудове розслідування у якому триває.

detective-info


Теги: Кудайназаров ЕрмекКиевПриговорвирокзлочинціКілериКиллерызаказное убийствозамовне вбивствопреступленияDMK UkraineМахаматиякуб Маматкодиров

Дата і час 25 листопада 2022 г., 15:29     Переглядів Переглядів: 3099
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.063697