АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

Поліція шукає зв’язок банди здирників з ворожими спецслужбами та Кадировим

Читать на русском
Поліція шукає зв’язок банди здирників з ворожими спецслужбами та Кадировим
Поліція шукає зв’язок банди здирників з ворожими спецслужбами та Кадировим

На рахунку угруповання десятки епізодів скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів.

В Україні та Молдові затримано членів організованої злочинної групи, які намагалися бізнесменів, щоб привласнити їхній бізнес. Також перевіряється причетність бандитів до російських спецслужб та керівництва Чечні, повідомляє прес-центр Нацполіції України.

Зловмисники мали корупційні зв’язки в органах влади, правоохоронних органах та кримінальних колах сусідньої країни.

У поліції розповіли, що «борг», який нібито мала виплатити одна з обраних жертв, сягала 200 тисяч доларів. У разі відмови фігуранти викрадали потерпілих, били їх та катували. Також встановлено, що зловмисники за підробленими документами надавали бізнес-підприємців.

В одному з епізодів зловмисники викрали та незаконно утримували одного з потерпілих. Підозрювані сильно побили його та загрожували вбивством. Потім вивезли у підвальне приміщення, катували протягом доби, вимагаючи неіснуючого боргу.

Люди були настільки налякані, що не зверталися до правоохоронних органів. Вже встановлено, що на рахунку зловмисників – десятки епізодів скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів.

Поліцейські провели міждержавну спеціальну поліцейську операцію та викрили злочинне угруповання. Спецоперація тривала на території двох держав – України та Республіки Молдова за сприяння Європолу. До її проведення було залучено 125 поліцейських: слідчих Головного слідчого управління, співробітників департаментів захисту інтересів суспільства та держави та міжнародного поліцейського співробітництва Нацполіції України, бійців КОРД, а також представників Офісу Генерального прокурора України.

Також у міждержавній поліцейській операції брали участь працівники управління з розслідування організованої злочинності Генерального інспекторату поліції Міністерства внутрішніх справ Молдови разом із Генеральною прокуратурою Молдови.

Правоохоронці провели 35 санкціонованих обшуків, 5 із них – на території сусідньої держави. За їх результатами вилучено гроші, боргові розписки, печатки підприємств, чорнову бухгалтерію, договори про спільну господарську діяльність та автотранспорт.

Крім того, поліцейські встановили, що окрема ланка злочинного угруповання вербувала жінок, вивозила їх за кордон і передавала карним злочинцям Молдови, які надалі передавало їх для сексуальної експлуатації.

Слідчі Нацполіції перевіряють причетність членів злочинної групи до скоєння аналогічних злочинів та їх зв’язку зі спецслужбами Росії, а також керівництвом Чеченської Республіки. Поліцейські вживають заходів щодо пошуку легалізованого зловмисниками майна, отриманого злочинним шляхом.

Правоохоронці мають вагомі підстави вважати, що постраждалих від протиправної діяльності фігурантів набагато більше. Тому закликаємо громадян, які постраждали від дій зазначеної групи, звернутися до поліції.

Поки що лідеру, співорганізатору та двом активним учасникам злочинного угрупування повідомлено про підозру. Фігурантам інкримінують скоєння злочинів, передбачених:

– ст. 189 (вимога передачі чужого майна з загрозою насильства над потерпілим або його близькими родичами, обмеження свобод, вчинене повторно, пов’язане з насильством, небезпечним для життя або здоров’я особи, вчинене організованою групою)

– ст. 146 (незаконне позбавлення волі, вчинене за корисливими мотивами, що супроводжувалося заподіянням потерпілому фізичних страждань, вчинене організованою групою)

– ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією)

– ст. 358 (підробка офіційного документа особою, яка має право видавати або засвідчувати такі документи та надає права, з метою використання її підробником або іншою особою, вчиненою організованою групою, а також використання свідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України.

Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років із конфіскацією майна.


Теги: злочинна організаціяГрабежиЧечняМолдоваУкраинаКадыровБандитизмБандитиБандаВымогательствозлочинипреступленияПреступностьКриминал

Дата і час 02 грудня 2022 г., 15:56     Переглядів Переглядів: 2498
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.795664