АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 19°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

ArcelorMittal: 1 - "200", 3 - "300". Торгівля з РФ йде за планом

Читать на русском
ArcelorMittal: 1 - "200", 3 - "300". Торгівля з РФ йде за планом
ArcelorMittal: 1 - "200", 3 - "300". Торгівля з РФ йде за планом

Позиція, зайнята власником найбільшого промислового підприємства України у війні з Росією, вже стала притчею у мовах. З «ArcelorMittal Кривий Ріг» звільнилися всі менеджери, які мають якщо не совість, то хоча б залишки здорового глузду. У результаті біля керма меткомбінату виявилася абсолютно гомогенна купка покидьків, яких поки що їм хоч щось платять, нічим не проймеш. Бо йти їм більше нема куди, пише Укррудпром .

Природно, ці горе-фахівці не могли не відзначитися сьогодні, коли Росія завдала по меткомбінату цілеспрямованого ракетного удару. Вранці у Facebook АМКР з’явилося повідомлення наступного змісту :

"АрселорМіттал Кривий Ріг" повідомляє, що вночі 5 грудня по території підприємства завдано ракетного удару.

За попередньою інформацією є постраждалі.

Було активовано план надзвичайних ситуацій, на місце викликали пожежну службу, департамент охорони праці та медичну службу.

На місці влучення ще працюють рятувальники. Потерпілим надається вся необхідна допомога.

На цьому ранньому етапі всі наші зусилля зосереджені на тому, щоби взяти під контроль ситуацію.

Ми будемо інформувати вас, коли надходитиме нова інформація.

Прохання до співробітників не знімати місце події та не розповсюджувати фотографії. »

Щоб гідно оцінити цю посаду необхідно розуміти, що до цього моменту ракетний удар по підприємству вже був прокоментований і Офісом президента, і головою місцевої військової адміністрації.

З інформації, що була на той момент, було очевидно, що в результаті удару на АМКР є не просто «постраждалі», а як мінімум один убитий плюс троє поранених. Удару було завдано Росією, а не якимись невідомими силами (як можна вирішувати з Facebook-поста підприємства). Ну і нарешті, він супроводжувався нейтральною, абсолютно безглуздою картинкою зі стелою підприємства при тому, що ВП оприлюднив одразу кілька знімків руйнувань внаслідок російського удару.

Але Торгівля з Росією йде за планом

Заради справедливості, схожим чином поводилися в «Метінвесті» Ріната Ахметова року так у 2016. Майбутній нардеп Муса Магомедов любив написати, що-небудь неконкретне з приводу чергового прильоту на довірений його турботам Авдіївський коксохімзавод. Проте, з часом навіть у «донецьких» з’явилося розуміння, що форма, що обтікає, — це лише чергова форма понятійного лайна в умовах війни. Але як ми бачимо, АМКР на десятому місяці повномасштабної війни знаходиться саме на тій самій стадії еволюції, коли і нашим, і вашим.

І причини для такої «стриманої» поведінки очевидні. Незважаючи на травневі гучні заяви про припинення ведення бізнесу з країною-агресором, вже до липня казахстанський «АрселорМіттал Теміртау» відновив продаж металопродукції до Росії. І український меткомбінат ArcelorMittal із цього приводу не те, що не икнув, але навіть не пукнув. Все бл.дство ситуації підкреслив відхід піарниці АМКР Ярини Ключковської, яка в якийсь момент зрозуміла , що тут щось нездорове відбувається. Втім, цим хвиля протестів серед менеджменту меткомбінату в прифронтовому Кривому Розі й обмежилася.

На заміну вразливій Ключковській швидко знайшли представника нетрадиційної PR-орієнтації Володимира Гайдаша, котрий спокійно працював в Україні на російський «Євраз» уже після 2014 року. Тобто йому не звикати. Тим більше, що з таким послужним списком він уже після Абрамовича без проблем працював у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Доречно йому і решта гоп-компанія АМКР. Чого вартий добре відомий журналістам записний лобіст комбінату Володимир Ткаченко, який розмовляє виключно українською мовою, в душі офігенний патріот, до того ж родом із зруйнованого росармією Тростянця і навіть особисто жертвує на ЗСУ, але нелегка частка, яка змушує утримувати численну рідню, буквально душить її принципову позицію з основних питань буття і вимагає горбатитися на власників, які співпрацюють із москалями. Загалом, архетипічний образ сільського поліцая, який ночами допомагає партизанам.

До речі, про пожертвування на українську армію. ЗМІ вже неодноразово звертали увагу, що найбільше промислове підприємство країни не дає на ЗСУ жодної копійки. Та воно не заважає збирати таку допомогу своїм співробітникам чи профспілкам, але не більше. Очевидно, з того ж побоювання втратити російський ринок, адже торгівля з Росією дуже важлива комбінату.

Як показав останній місяць, у руках держави з’явився ефективний механізм виховання патріотизму у керівництва та власників «ArcelorMittal Кривий Ріг». Очевидно, що це лише питання часу, коли Лонгобардо та його «золота рота» нарешті зазнають усієї сили любові з боку Офісу президента.

До речі, пост про ракетний удар по АМКР провисів на Facebook-сторінці підприємства буквально кілька годин. Потім його прибрали. Мабуть, щоб не шокувати російських покупців. Загалом, убиті та поранені на ArcelorMittal Кривий Ріг є, а інформації про це там немає.

Автор: Олег Каліта


Теги: Офіс президента УкраїниЗСУВСУТкаченко ВладимирГайдаш ВладимирКлючковская ЯрынаАхметов РинатАхметовМагомедов МусаОфис Президента УкраиныУкраинаРоссияКривий РігАрселорМиттал Кривой РогАреслор Миттал Кривой РогArcelorMittalArcelor Mittal

Дата і час 06 грудня 2022 г., 19:25     Переглядів Переглядів: 2629
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.367394