АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

Росія намагається блокувати роботу ОБСЄ, - Блінкен

Читать на русском
Росія намагається блокувати роботу ОБСЄ, - Блінкен
Росія намагається блокувати роботу ОБСЄ, - Блінкен

Росія продовжує порушувати принципи ОБСЄ та блокувати роботу організації після повномасштабного вторгнення в Україну рік тому.

Про це повідомив держсекретар США Ентоні Блінкен на спеціальному засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні, повідомляє Укрінформ .

Блінкен нагадав, що ОБСЄ була створена для забезпечення миру, включаючи суверенітет, територіальну цілісність та повагу до прав людини. Однак президент Росії Володимир Путін напав на ці принципи, розпочавши повномасштабне вторгнення до України. З того часу Росія щодня порушує ці принципи і намагається повалити демократично обраний уряд України.

Держсекретар США зазначив, що ОБСЄ виконує важливу роботу з розслідування злочинів, скоєних військами РФ в Україні, та направляє експертів для неупередженої звітності щодо впливу російської війни на український народ.

"Натомість росія намагається заблокувати організацію. РФ зловживала правилами, щоб саботувати бюджет ОБСЄ, змушуючи цю організацію працювати від місяця до місяця, підриваючи здатність здійснювати довгострокове планування", - наголосив держсекретар США.

Держсекретар також звернув увагу на те, що Росія самовільно затримала співробітників ОБСЄ та утримує їх ув’язнення вже 10 місяців: "Ці дії не мають жодного виправдання, і Москва має негайно звільнити їх".


Теги: ПутинВойнаВійнаНапад Росії на Українуагрессия Россииагресія РосіїВторжениеЭнтони БлинкенОБСЕ

Дата і час 25 лютого 2023 г., 08:31     Переглядів Переглядів: 1768
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.144231