АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 19°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

США можуть навчити українських пілотів літати на F-16 за 4 місяці, - ЗМІ

Читать на русском
США можуть навчити українських пілотів літати на F-16 за 4 місяці, - ЗМІ
США можуть навчити українських пілотів літати на F-16 за 4 місяці, - ЗМІ

Сполучені Штати можуть навчити українських пілотів літати на винищувачах F-16 лише за чотири місяці. Оцінки пілотів, які пройшли навчання на льотному тренажері, перевершили заявлені Пентагоном очікування за два тижні занять.

Про це повідомляє Yahoo News .

Видання повідомляє, що отримало внутрішню оцінку ВПС США, згідно з якою навчання українських пілотів управлінню американськими винищувачами F-16 займе набагато менше часу, ніж неодноразово заявляли офіційні особи Пентагону.

У документі, який був поширений серед ряду союзників по НАТО, міститься докладна оцінка, проведена наприкінці лютого та на початку березня на базі Національної гвардії ВПС Морріс у Тусоні, штат Арізона, де базується 162-е крило ВПС США.

Згідно з оцінкою, два українські льотчики, один з яких був кваліфікований на МіГ-29, а інший - на Су-27, не пройшли "ніякої формальної підготовки" на F-16, крім короткого ознайомлення. Потім їх перевірили на льотному тренажері, провівши дев’ять симуляційних випробувань загальною тривалістю 11,5 години.

Обидва українські пілоти були оцінені чотирма досвідченими інструкторами ВПС США, кожен з яких налітав тисячі годин на літаках F-16.

Оцінка, написана підполковником Джаредом П. Уайтом зі 162-го полку, робить висновок, що українські пілоти змогли виконати низку "щодо технічних" маневрів у змодельованих умовах, таких як посадка літака після втрати двигуна за сценарієм, що називається "полум’я".

"Після однієї демонстрації ... обидва пілоти змогли успішно посадити літак за схемою імітації полум’я (SFO). Це відносно технічна навичка, яка повинна постійно відпрацьовуватися протягом усієї кар’єри пілота F-16", - йдеться у документі.

Обидва пілоти також змогли "виконати імітацію атаки, ґрунтуючись на параметрах, переданих під час польоту на тренажері".


Теги: Военные учениявійськові навчанняF-16Напад Росії на УкраїнуВойнаВійнавійськова допомогаВоенная помощьСША

Дата і час 19 травня 2023 г., 00:00     Переглядів Переглядів: 1847
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.076059