АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

СБУ зазнала втрат: в "Азовсталі" загинули два співробітники спецслужби, — Малюк

Читать на русском
СБУ зазнала втрат: в "Азовсталі" загинули два співробітники спецслужби, — Малюк
СБУ зазнала втрат: в "Азовсталі" загинули два співробітники спецслужби, — Малюк

За словами Василя Малюка, одному із співробітників СБУ, який захищав "Азовсталь", вдалося повернутися з полону на Батьківщину.

З початку повномасштабного вторгнення троє співробітників СБУ брали активну участь у захисті "Азовсталі" разом з іншими захисниками. У ході битв двоє з них загинули, а одній з них удалося згодом повернутися з ворожого полону. Про це глава Служби безпеки України Василь Малюк розповів в інтерв’ю Дмитру Комарову у спецпроекті "Рік. За кадром".

"На "Азовсталі" було троє наших співробітників. Двоє з них загинули. Аналізом ДНК ми підтвердили все ж таки залишки нашого загиблого Василя Богуша посмертно. Дякую йому за службу і в черговий раз говорю "Слава героям!", бо разом з Редісом вони захищали "Азовсталь", - сказав Малюк.

Один із співробітників вижив. Пізніше йому вдалося повернутися на Батьківщину з ворожого полону.

"Він пройшов непрості випробування в Москві, у катівнях ворожих ФСБ, у відповідних місцях тримання під вартою, але він усе це витримав", - наголосив керівник СБУ.

Малюк наголосив, що СБУ постійно виконує оперативно-бойові операції у найгарячіших точках війни, від о. Зміїний до Бахмута, додав глава служби.

21 вересня 2022 року, під час обміну полоненими, співробітник СБУ з позивним "Бурий", який брав активну участь у захисті "Азовсталі", зміг повернутися додому.

До початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну він служив у 2-му управлінні Головного управління Служби безпеки України (СБУ) у Донецькій та Луганській областях, яке мало базування у Маріуполі. У своїй роботі він займався протидією незаконним збройним формуванням, включаючи так звану ДНР.

Як розповів Малюк, коли ворог пішов штурмом, "Бурий" разом з іншими колегами став на захист рідного міста. Координуючись зі штабом полку "Азов", він продовжив виконувати свою роботу: викривав російські агентурні мережі, коригувальників вогню та зрадників. Завдяки його роботі було отримано важливу інформацію від захоплених у полон загарбників, виявлено місця утримання українських полонених та ідентифіковано особи їх катів.

Пізніше разом із бійцями ЗСУ "Бурий" брав участь у розмінуванні дороги, якою мали вивозити поранених.

Сам "Бурий" у квітні 2022 року був поранений після танкових обстрілів.


Теги: АзовстальНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаСБУМалюк Василий

Дата і час 27 травня 2023 г., 01:00     Переглядів Переглядів: 2647
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.159124