АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

Австрійський суд заблокував екстрадицію олігарха-втікача Фірташа в США - Washington Post

Читать на русском
Австрійський суд заблокував екстрадицію олігарха-втікача Фірташа в США - Washington Post
Австрійський суд заблокував екстрадицію олігарха-втікача Фірташа в США - Washington Post

Австрійський суд відновив слухання про екстрадицію до США українського бізнесмена Дмитра Фірташа, заблокувавши його видачу Америці. Таким чином, суд прийняв рішення на користь Фірташа, і до закінчення нового судового процесу він залишиться в Австрії.

Про це повідомляє Washington Post.

"У п’ятницю австрійський суд заявив, що виніс рішення на користь українського бізнесмена Дмитра Фірташа у багаторічній судовій сазі, пов’язаній із заявкою США на його екстрадицію для пред’явлення звинувачень у корупції, що повернуло справу про екстрадицію на свої кола.
Фірташу загрожує звинувачення США в змові з метою дати хабарі в Індії на $18,5 млн за дозвіл на видобуток титану, який використовується в реактивних двигунах, - для продажу готової продукції в США. Він заперечує будь-які правопорушення", - сказано у замітці газети.

Видання нагадало, що Фірташа заарештували в Австрії в 2014 році, а потім звільнили під заставу 125 мільйонів євро (136 мільйонів доларів), що започаткувало незавершений юридичний процес. Віденський суд спочатку відхилив екстрадицію на підставі, що звинувачення було політично мотивовано.

Верховний суд у лютому 2017 року відхилив цей аргумент як "недостатньо обґрунтований" і ухвалив, що Фірташ може бути екстрадований. Верховний суд Австрії залишив чинним це рішення у 2019 році.

У той час міністр юстиції країни схвалив екстрадицію, але суддя віденського суду ухвалив, що вона може бути здійснена лише після ухвалення рішення про поновлення справи за клопотанням сторони захисту. Фірташ підкріпив це клопотання від червня 2019 року "чисельними документами, у тому числі письмовими показаннями свідків", заявив суд вищої інстанції Відня.

У березні 2022 року суд Відня відмовив у поновленні справи. Але у п’ятницю Верховний суд країни заявив, що тепер він ухвалив рішення на користь Фірташа і вирішив дозволити поновлення процедури екстрадиції, скасувавши рішення 2017 року. Суд вказав на нові докази.

Суддям у Відні тепер доведеться знову розглядати питання про те, чи можна відправляти Фірташа до США.

У червні 2019 року федеральний суддя Чикаго відхилив клопотання про скасування обвинувального висновку проти Фірташа, який стверджував, що США не мають юрисдикції щодо злочинів в Індії. Однак суддя ухвалив, що корупційна схема в Індії вплинула б на компанію Чикаго.


Теги: Напад Росії на УкраїнуВойнаВійнаУголовное делоФирташСШАЭкстрадицияекстрадиціяАвстрияАвстрія

Дата і час 16 червня 2023 г., 19:18     Переглядів Переглядів: 1864
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.333043