АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

СБУ розслідує 92 тис. кримінальних проваджень щодо повномасштабної агресії РФ, – Малюк

Читать на русском
СБУ розслідує 92 тис. кримінальних проваджень щодо повномасштабної агресії РФ, – Малюк
СБУ розслідує 92 тис. кримінальних проваджень щодо повномасштабної агресії РФ, – Малюк

Служба безпеки України розпочала досудове розслідування у майже 92 тис. кримінальних проваджень, пов’язаних із військовою агресією РФ проти України. Із них на сьогоднішній день триває слідство у близько 43 тис. справ, що стосуються саме порушень Росією законів та звичаїв війни.

Про це повідомив голова СБУ Василь Малюк.

"На сьогоднішній день СБУ розслідує майже 43 тис. проваджень за ст. 438 – порушення законів та звичаїв війни. І ми не просто фіксуємо ці злочини. А виконуємо всі необхідні процесуальні дії у рамках українського законодавства. Щоб рано чи пізно усі російські злочинці постали перед судом", – зазначив голова СБУ.

Насамперед це стосується вищого військово-політичного керівництва РФ і командування армії. За словами Малюка, повідомлено про підозру 448 воєнним злочинцям із цієї категорії російських посадовців, у тому числі понад 25 командувачам окремих родів військ і армій.

Встановлюються і конкретні виконавці злочинів. Наприклад, оголошено про підозру командиру важкого бомбардувального полку, полковнику Тимошину. Слідчі СБУ встановили, що він відповідальний за ракетні удари по житловому будинку у Дніпрі в січні цього року і по ТРЦ "Амстор" у Кременчуку в червні 2022 року.

Загалом до суду скеровано 95 кримінальних проваджень щодо 142 осіб із військово-політичного керівництва РФ, із яких вже засуджено 22.

Він додав, що до цієї роботи долучаються й міжнародні структури, які розслідують і окремі кейси, і "магістральне" провадження про російську агресію проти України. "СБУ максимально уніфікує роботу з пошуку та аналізу даних – щоб не втратити жоден доказ злочину. Уламки ракет, перехоплені розмови, знімки з супутника і "трофейна документація" – все йде в нашу скарбничку доказів", – підкреслив Малюк.


Теги: Малюк Василийкримінальні провадженняВойнаВійнаНапад Росії на Українуагрессия Россииагресія РосіїСБУ

Дата і час 21 червня 2023 г., 17:35     Переглядів Переглядів: 1575
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.481776