АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

У NYT проаналізували перші місяці українського контрнаступу: "Слід було очікувати такого результату"

Читать на русском
У NYT проаналізували перші місяці українського контрнаступу: "Слід було очікувати такого результату"
У NYT проаналізували перші місяці українського контрнаступу: "Слід було очікувати такого результату"

Очікування світу від українського контрнаступу були надто завищеними. На те, щоб звільнити територію від російських окупантів ймовірно, знадобляться роки, а не місяці.

Про це пише The New York Times. Видання проаналізувало перші місяці українського контрнаступу.

"Перед тим, як українська армія розпочала контрнаступ у червні, офіційні особи сподівалися, що зможуть повторити минулорічні успіхи та швидко відвоювати великі частини території, яка контролюється Росією.  Натомість українські війська спочатку майже не добивались прогресу. За останні тижні вони зробили більше, але все ще деокупували лише кілька маленьких сіл", – йдеться в статті.

Водночас видання зазначає, що, можливо, слід було очікувати такого результату. 

"Війна має тенденцію бути мукою. Ті обставини, які дозволили Україні повернути тисячі квадратних миль на північному сході минулого року, рідкісні", – пише NYT, наголошуючи, що великого прориву російської оборони може ніколи не відбутися.

Порівнюючи російсько-українську війну із великими війнами XX століття, автори публікації констатують, що ЗСУ знадобиться багато часу, щоб пройти через російські укріплення та виснажити російські сили ударами артилерії.

"Україна та її союзники, включно зі США, могли завищити свої очікування щодо контрнаступу. Україна воює з однією з найсильніших армій світу. Якщо Україні вдасться значною мірою змусити Росію відступити, на це швидше знадобляться роки, ніж місяці", – стверджують автори публікації.

Видання зазначає, що Україна все ще сподівається досягти прориву, який розділить російські війська на сході та півдні. Але до листопада настане сльота, і пересування буде ускладнено.

 eiqrtihtiduant

Автори публікації констатують, що у контрнаступі українській армії спочатку було важко прогресувати. Початковий план військових передбачав використання піхоти, танків та іншої бронетехніки, наданої Заходом, для знищення російських військ на південному сході України. Він мав на меті відокремити російські війська на півдні Кримського півострова від східного регіону Донбасу, перешкоджаючи Росії зміцнювати або поповнювати свої війська в обох областях.

Але українці зіткнулися з російською обороною, яка була більшою, ніж вони очікували, зокрема з великими мінними полями, констатує видання. 

"Початкові спроби прорватися виявилися занадто дорогими як ціною життям, так і технікою. Тому українські військові змінили свій підхід. Вони відтягували техніку та намагалися розрідити російську оборону артилерією, знешкодити міни та повільно просуватися піхотою", – пишуть автори статті.

Водночас вони зазначають, що минулого місяця ЗСУ нарешті досягли скромних, але значущих успіхів – пробили першу лінію оборони Росії на південному сході та відбили невеликі міста на цьому шляху. 

Зараз Сили оборони переслідують два основні маршрути: один через відвойоване село Роботине та інший, який зрештою може привести до тимчасово окупованого прибережного міста Бердянськ. Будь-який курс може допомогти досягти головної мети ЗСУ – розділити російські сили, пише видання.

"Здобутки української армії є прикладом часто важкого темпу війни. Робота по мінних полях без значних втрат і виснаження оборони Росії артилерією просто вимагає часу. Здавалося, що за кілька місяців сталося дуже мало, тому що бойові лінії залишалися майже незмінними. Але зараз Україна просунулася вперед і може швидко досягти більшого прогресу", – наголошують автори статті.


Теги: боевые действияфронтЗСУВСУНапад Росії на УкраїнуКонтрнаступлениеВойнаВійна

Дата і час 18 вересня 2023 г., 21:29     Переглядів Переглядів: 1930
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.081388