АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

ЗСУ отримали на озброєння чеські РСЗВ Striga: чим відрізняються від "Градів"

Читать на русском
ЗСУ отримали на озброєння чеські РСЗВ Striga: чим відрізняються від "Градів"
ЗСУ отримали на озброєння чеські РСЗВ Striga: чим відрізняються від "Градів"

Чеські машини оснащені низкою систем, які значно підвищують точність та швидкість розгортання машини. Крім цього, вони можуть стріляти ізраїльськими високоточними снарядами Accular-122.

На озброєнні 61-ї окремої механізованої Степової бригади ЗСУ з’явилися чеські реактивні установки залпового вогню Striga. Про це повідомляє пресслужба військових у фейсбуці.

"Нашим воїнам важливо знати, що у вас, у всіх близьких і рідних усе – 4.5.0. Нехай кожен постріл нагадає вам, що мир та безпека – це наша найвища цінність", – написано у підписі до відео.

На кадрах відео показали роботу чеської версії РСЗВ "Град", із низкою покращень. Наразі невідомо, чи придбала Україна Striga чи її передали у рамках військової допомоги. Також відомо, що бійці 61-ї бригади мають ще один аналог "Градів" — чеські RM-70 Vampire на більш важкому шасі і з системою автоматичного заряджання.

BM-21MT Striga – це розробка чеської компанії Excalibur Army. Як зазначають у "Мілітарному", вперше реактивні установки були помічені в Україні ще у квітні 2022 року. З того часу вони не потрапляли до кадру об’єктивів, тому є припущення, що у ЗСУ їх небагато.

Як і у радянського "Граду", пускова має 40 напрямних. Однак для підвищення точності РСЗВ має інерційну, навігаційну, обчислювальну та комунікаційну системи. Таким чином було автоматизовано частину процесів, що дозволило скоротити час на згортання/розгортання, порівняно з БМ-21. При цьому пускові повністю сумісні з усім набором радянських, іранських та сербських реактивних снарядів із дальністю до 40 км.

Однак особливістю машини є можливість пуску ізраїльських керованих реактивних снарядів Accular-122, що характеризуються точністю з круговим відхиленням від цілі до 10 метрів на відстані до 35 км. В основі машини лежить двовісне шасі Tatra Force 815-7.


Теги: Accular-122РСЗО StrigaЗСУВСУВоенная техникавійськова техніка

Дата і час 08 листопада 2023 г., 12:32     Переглядів Переглядів: 5679
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.069267