АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

CNN: Байден спробує переконати Цзіньпіна, що війна в Україні не в його інтересах

Читать на русском
CNN: Байден спробує переконати Цзіньпіна, що війна в Україні не в його інтересах
CNN: Байден спробує переконати Цзіньпіна, що війна в Україні не в його інтересах

На зустрічі в Сан-Франциско Джо Байден спробує переконати колег із КНР у тому, що в їхніх інтересах використати свої важелі впливу на Росію та Іран та вплинути на війни в Україні та Ізраїлі.

У середу під час рідкісної зустрічі з генеральним секретарем ЦК Компартії Китаю Сі Цзіньпіном президент США Джо Байден обговорить питання, пов’язані з війною в Ізраїлі та Україні.

Про це повідомляє CNN.

За словами високопоставлених представників адміністрації президента США, американська делегація у багатогодинних бесідах, які відбуватимуться в області затоки Сан-Франциско, спробує переконати колег із КНР у тому, що в їхніх інтересах вплинути на Іран та Росію та домогтися стримування обох воєн.

Повідомляється, що Байден та його радники з національної безпеки намагатимуться переконати офіційних осіб з Пекіна, що це можливо і що в інтересах КНР використати свої важелі впливу на Росію та Іран.

Це буде перша особиста зустріч глав держав за рік.

У вівторок, 14 листопада, Байден повідомив журналістам, що мета зустрічі із Сі Цзіньпіном — нормалізувати канали зв’язку між двома державами. А її успіх визначатиметься тим, чи вдасться "повернутися в нормальний курс".

Він згадав про "листування, можливості взяти трубку і поговорити один з одним у разі кризи". І також зазначив, що важливо переконатися, що військові обох країн все ще підтримують контакт один з одним.

Представники Вашингтона працюють над відновленням військових зв’язків із Китаєм після того, як Пекін розірвав їх минулого року.

Повідомляється, що влада США побоюється можливих прорахунків або непорозуміння, які можуть спровокувати конфлікт, у т.ч. у водах навколо Тайваню та Південно-Китайського моря.

На зустрічі в Сан-Франциско Байден також спробує донести Китаю посил західного світу: не підливати олії у вогонь близькосхідного конфлікту. Адже КНР має тісні взаємозв’язки з Іраном. Про це журналістам повідомив один із високопоставлених представників адміністрації президента США.

"Якщо Іран здійснить якісь провокаційні дії, Сполучені Штати готові відповісти та відповісти швидко", - сказав представник адміністрації.

Офіційні особи США вважають, що роль, яку Китай може зіграти в тому, що стосується війни в Україні, обмежена, хоча Пекін має тісні економічні зв’язки з РФ.

З початку повномасштабного вторгнення Байден намагався переконати Сі у тому, щоб той відмовитись від підтримки Москви. Представники Піднебесної заявляють, що дотримуються політики невтручання у війну в Україні, хоч у Вашингтоні в цьому сумніваються.


Теги: РоссияРосіяСШАКитайКНРІранИранНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаСи ЦзиньпинДжо БайденБайден ДжозефБайден Джо

Дата і час 15 листопада 2023 г., 00:02     Переглядів Переглядів: 2229
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.095365