АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Велика Британія планує продовжити термін експлуатації чотирьох АЕС

Читать на русском
Велика Британія планує продовжити термін експлуатації чотирьох АЕС
Велика Британія планує продовжити термін експлуатації чотирьох АЕС

Британська компанія EDF Energy збирається продовжити термін експлуатації своїх атомних електростанцій у Великій Британії та інвестувати ще 1,3 мільярда фунтів (1,5 мільярда євро) у свій діючий атомний парк в країні.

Про це повідомляє The Guardian.

"EDF Energy планує продовжити термін служби чотирьох своїх атомних електростанцій у Великій Британії та збільшити інвестиції у власний британський атомний флот", – йдеться у повідомленні.

Енергетична компанія заявила, що прийме рішення щодо продовження терміну служби чотирьох британських станцій з передовими газоохолоджуваними реакторами (AGR) – "Торнесс", "Хейшем", а також "Хартлпул"" – до кінця року. Для цього їй знадобиться схвалення регуляторних органів.

Представник компанії сказав, що це залежатиме від перевірок, додавши, що продовження терміну служби буде не тривалим, а «поступовим».

Компанія також вивчає можливість продовження терміну експлуатації станції Sizewell B на 20 років довше, ніж заплановано – до 2055 року.

EDF заявила, що інвестує ще 1,3 мільярда фунтів стерлінгів у весь свій атомний флот у Великій Британії, де працює 5000 осіб.

"Заглядаючи вперед, наша мета — підтримувати потужність чотирьох станцій AЕС якомога довше", — сказав керівний директор підрозділу ядерних операцій EDF Марк Гартлі.

EDF Energy експлуатує п’ять атомних електростанцій у Великій Британії, які виробляють електроенергію, а також три, які виводяться з експлуатації та знаходяться на першому етапі цього процесу.


Теги: Марк ГартлиEDF EnergyЭксплуатацияАЕСАЭСВеликобританіяВеликобритания

Дата і час 10 січня 2024 г., 07:16     Переглядів Переглядів: 1996
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.331125