АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Найбільші навчання НАТО Steadfast Defender розпочнуться сьогодні

Читать на русском
Найбільші навчання НАТО Steadfast Defender розпочнуться сьогодні
Найбільші навчання НАТО Steadfast Defender розпочнуться сьогодні

Сьогодні розпочинаються найбільші навчання НАТО Steadfast Defender з часів Холодної війни. Вони проходять неподалік кордонів Росії.

Навчання Steadfast Defender 2024 триватимуть до кінця весни – з 31 січня по 31 травня.

У них візьмуть участь 90 тис. військовослужбовців усіх 31 країни НАТО, а також Швеції, близько 50 бойових кораблів, 80 одиниць авіатехніки, 1,1 тис. наземних бойових машин, включаючи 133 танки.

"Планується перевірити і уточнити плани оборони НАТО щодо посилення європейської оборони проти майже рівного супротивника. Навчання мають подвійну мету – відпрацювання планів оборони, а також стримування потенційної агресії з боку найближчих противників", – повідомляє Альянс.

Як писали ЗМІ, легенда навчань – вторгнення РФ у районі Сувалкського коридору.

На початковому етапі (кінець січня – середина березня) основну увагу буде приділено морському посиленню через Атлантику та в Арктиці. На другому етапі (середина лютого – кінець травня) увага буде зосереджена на використанні розгорнутих сил та засобів у всіх регіонах, від Арктики до східного флангу.

Навчання відбудуться на територіях Фінляндії, Естонії, Німеччини, Греції, Угорщини, Латвії, Литви, Норвегії, Польщі, Румунії, Словаччини, Швеції та Великої Британії.


Теги: РумынияРумуніяВеликобританіяВеликобританияПольщаПольшаСловаччинаСловакияНорвегияНорвегіяЛитваЛатвияЛатвіяУгорщинаВенгрияГрецияГреціяНімеччинаГерманияЭстонияЕстоніяФінляндіяФинляндияСувалкский коридорШвеціяШвецияНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаРосіяРоссияВоенные учениявійськові навчанняНАТОSteadfast Defender

Дата і час 31 січня 2024 г., 10:05     Переглядів Переглядів: 2152
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.221152