АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

КНДР призупинила постачання боєприпасів до РФ морським шляхом

Читать на русском
КНДР призупинила постачання боєприпасів до РФ морським шляхом
КНДР призупинила постачання боєприпасів до РФ морським шляхом

За словами аналітиків, Північна Корея також може транспортувати зброю до Росії повітрям або залізницею.

Постачання північнокорейської зброї в Росію морем, судячи з усього, поставлено на паузу з середини лютого цього року. Про це повідомляє "Інститут вивчення війни" у зведенні від 2 березня, з посиланням на дані видання NK Pro, що спеціалізується на Північній Кореї.

29 лютого дослідники опублікували матеріал і, на підтвердження, супутникові знімки. Повідомлялося, що російські кораблі, які беруть участь у переправленні морем північнокорейських боєприпасів і озброєнь, не заходили в порт Північної Кореї "Расон" з 12 лютого. З серпня 2023 року російські кораблі здійснили як мінімум 32 рейси між "Расоном" та російськими портами "Дунай" та "Східний" у Приморському краї.

За даними NK Pro, російське вантажне судно Lady R перевезло невизначену кількість транспортних контейнерів, які, ймовірно, містять боєприпаси та зброю, з 30 січня по 8 лютого. Вантажне судно "Майя-1" прибуло до російського порту "Східний" із Північної Кореї 12 лютого.

Згідно зі супутниковими знімками, з 12 лютого рейсів російських кораблів до порту "Расон" не було взагалі. Передбачається, що пауза може бути пов’язана з виробничими складнощами в Північній Кореї або логістичними проблемами. Водночас, зазначають журналісти, Північна Корея також може транспортувати зброю до Росії повітрям або залізницею.

Раніше дослідники ISW повідомляли, що Росія використовує Байкало-Амурську залізницю та Східно-Сибірську залізницю, щоб спростити перевезення вантажів із Китаю та Північної Кореї та назад. У РФ все більше покладаються на економічну та військову підтримку цих країн.

Міністр оборони Південної Кореї Сін Вон Сік заявив 26 лютого, що Північна Корея за останні місяці відправила до Росії близько 6700 транспортних контейнерів із боєприпасами. У них, за словами міністра, може бути понад три мільйони боєприпасів калібру 152 мм або близько 500 тисяч 122-міліметрових.


Теги: ЗброяОружиеНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаРосіяРоссияСеверная КореяПівнічна КореяКНДР

Дата і час 03 березня 2024 г., 18:12     Переглядів Переглядів: 1592
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.177869