АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

У Кадирова стрімко розвивається важке захворювання підшлункової

Читать на русском
У Кадирова стрімко розвивається важке захворювання підшлункової
У Кадирова стрімко розвивається важке захворювання підшлункової

РосЗМІ пишуть, що глава Чечні Рамзан Кадиров серйозно хворий – у нього некроз підшлункової, що не залишає надії на його одужання.

"Ось уже рік стан здоров’я глави Чечні викликає багато питань. Той факт, що Кадиров хворий, офіційно заперечується насамперед ним самим та його оточенням.

Але є речі, які приховати неможливо, а саме – разючі зміни у зовнішності, поведінці та робочому графіку глави Чечні.

Кадиров хворий, а перед Кремлем стоїть серйозна проблема – як найбільш безболісно підготуватися у найпростішому регіоні Росії до зміни влади, яка може статися вже найближчим часом”.

За даними видання, діагноз "некроз підшлункової залози" Кадирову вперше поставили у січні 2019 року. Тоді голова Чечні не особливо приховував, що змушений піти у відпустку через "тимчасову непрацездатність". Він заявив про невелике нездужання, температуру та грип, за яких йому чомусь "крапельниці ставили всього два дні (цитата за Кадировим, – Ред.)".

РосЗМІ наголошують, що вже тоді лікування банальної застуди крапельницями викликало у багатьох подив, який перейшов у "стійку підозру" восени 2019 року.

У жовтні Кадиров зник з публічного поля, а в анонімних Telegram-каналах з’явилися повідомлення про поганий стан здоров’я голови Чечні, нібито пов’язаний з його отруєнням.

Версію отруєння оперативно спростував у себе в Instagram помічник голови Чечні Ахмед Дудаєв. Він писав, що "Кадиров звичайна людина, яка може захворіти, отримати забій, схопити грип тощо".

Але у січні 2020 року Кадиров знову змушений був взяти відпустку у зв’язку із "тимчасовою непрацездатністю". І знову, за офіційною версією, у Кадирова були "дрібні проблеми зі здоров’ям", які знову лікували "курсом крапельниць" у Москві.

Видання пише, що в 2019 році мало хто надав значення тому факту, як сильно схуд Кадиров. РосЗМІ зазначає, що саме різка втрата у вазі є першим симптом панкреонекрозу, що активно розвивається. Це захворювання вкрай серйозне: воно протікає болісно, погано піддається лікуванню і має високий рівень летальності.

Повідомляється, що саме з 2019 року щонайменше двічі на рік Кадиров почав проходити регулярні, в тому числі і хірургічні, процедури в ЦКЛ Управління справами президента РФ.

Влітку 2020 року голова Чечні перехворів на ковід і отримав у навантаження до основного захворювання, розвиток якого намагалися купірувати лікарі ЦКЛ, серйозні проблеми з ендокринною системою.

Навесні 2022 року стан здоров’я Кадирова став стрімко погіршуватися, проте ця тема стала "топовою" лише торік.

"Навіть найнеуважніший спостерігач не міг не помітити, як внаслідок відмови нирок і застою рідини в легенях (наслідки основного захворювання) Кадиров збільшився у розмірах у півтора рази. Форма його живота набула всіх ознак панкреатогенного асциту, у нього з’явилася моторошна задишка, він став важко говорити, повільно ходити, занадто тепло для чеченського клімату одягатися", − пише видання.

У цей час Кадиров став зникати з громадського простору в самі непридатні для цього моменти. А у вересні, за даними видання, Кадиров потрапив до реанімації.

За даними джерел, голова Чечні потрапив до лікарні з гострою легеневою недостатністю, яка розвинулась у нього внаслідок передозування транквілізатором "Дормікум". Цей потужний седативний препарат зазвичай використовують, щоб заспокоїти пацієнтів перед хірургічним втручанням. Повідомляється, що Кадиров приймав його, оскільки страждав від сильного болю, безсоння та підвищеної тривожності.

Однак, зловживання цим препаратом може призвести до пригнічення дихальної діяльності. Саме в такому гострому стані, за словами джерел видання, голову Чечні та госпіталізували у вересні минулого року.

Для стабілізації дихальної функції Кадирова підключили до ШВЛ, для чого ввели в медикаментозний сон, або іншими словами "медикаментозну кому".

20 вересня у соцмережах з’явилося відео, на якому Кадиров сидить у лікарняній палаті біля ліжка свого дядька Магомеда, утиканого трубками та крапельницями. Сам голова Чечні на цьому відео нічого не каже і майже не рухається. За офіційною версією, в цей час Кадиров був Москві "у службовому відрядженні".

6 жовтня 2023 року у Грозному відкривали мечеть і в репортажі про відкриття у кадр потрапив Магомед Кадиров. РосЗМІ підкреслює, що виглядав він "непристойно здоровим, ніби і не лежав ще кілька тижнів тому "при смерті" на лікарняному ліжку", тоді як Рамзан Кадиров насилу пересував ноги.

За даними видання, у вересні минулого Кадирову робили МРТ мозку, яке показало, що хвороба серйозно впливає на нього.


Теги: БолезниЗдоровьеРосіяРоссияЧечняКадыров

Дата і час 22 квітня 2024 г., 13:49     Переглядів Переглядів: 3036
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.079537