АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Київ повернувся до жорстких графіків: екстрені відключення електроенергії скасовано

Читать на русском
Київ повернувся до жорстких графіків: екстрені відключення електроенергії скасовано
Київ повернувся до жорстких графіків: екстрені відключення електроенергії скасовано

У Києві 4 червня у другій половині дня запровадили екстрені відключення електроенергії. Обмеження довелося запроваджувати через те, що столиця перевищила ліміти споживання струму. Проте за кілька годин енергетики заявили, що Київ повертається до планових відключень за графіками.

Про це повідомив гендиректор Yasno Сергій Коваленко. "Маємо повертатися до графіків", – повідомив він. Слід враховувати, що 4 червня у Києві передбачено жорсткий варіант роботи графіків – не лише з "гарантованими", а й із "ймовірними" слотами відключень.

Відключення світла у Києві eiqrqidzzihzant

"Київ вийшов за ліміти. "Укренерго" дало команду на екстрені відключення. Графіки не працюють", – заявляв Коваленко раніше.

У Києві ввели екстрені відключення світла

Протягом усієї доби 4 червня у Києві діють найжорсткіші графіки відключень. Через ліміт споживання енергетики також відключатимуть струм у "сірій зоні" графіка. Такої ситуації ще не було під час відключень 2024-го.

Як пояснював Коваленко, причина відключень – у плановому ремонті двох енергоблоків АЕС. Також пішла в ремонт лінія, якою імпортується електроенергія зі Словаччини. "Завтра знову стабілізаційні обмеження більше, ніж сьогодні, – 26% для Києва. Буде задіяна світло-сіра зона графіків", – заявив Коваленко.

Приклад графіку в Києві

У столиці кожне гарантоване відключення триває до 4 годин поспіль, а гарантована наявність електрики – по 2 години. У результаті максимальний час відключення кожної групи – 18 годин. Гарантовані відключення – від 9 до 12 годин залежно від дня тижня.

Приклад графіку в Київській області

Дізнатися про свою групу та час відключень можна на кількох ресурсах, причому для Києва та Київської області контакти різняться. Так:

У киян також є можливість отримувати повідомлення про час відключення в застосунку "Київ Цифровий". Для цього потрібно зареєструвати свою адресу в системі.


Теги: ДТЕКДТЭКYASNOКоваленко Сергейотключения электроэнергиивідключення світлаКиївКиев

Дата і час 04 червня 2024 г., 17:22     Переглядів Переглядів: 1782
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.277224