АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

Викрадену роботу одеського художника повернули у PinchukArtCentre

Читать на русском
Викрадену роботу одеського художника повернули у PinchukArtCentre
Викрадену роботу одеського художника повернули у PinchukArtCentre

У PinchukArtCentre повернули викрадену роботу.

Про це 19 червня повідомили у Фейсбуці музею сучасного мистецтва в Києві.

- Ми раді повідомити, що викрадена художня робота поточної виставки повернута PinchukArtCentre. Інформацію про це передано до поліції. Наразі правоохоронці вирішуватимуть подальшу долю правопорушника. Деталі не розголошуються - ведеться слідство, - розповіли в PinchukArtCentre.

Художник та куратор однієї з поточних виставок Нікіта Кадан сказав Суспільне Культура, що за крадіжкою навряд чи стояли корисливі мотиви, оскільки це був "напевно, найбідніший об’єкт за всю історію" — "ані натяку на якусь "ринковість", майже невидимий навіть за життя автор". На його думку, найімовірнішим був "кураж" викрасти щось з мистецької галереї або якісь персональні історії. 

17 червня PinchukArtCentre повідомив, що з поточної виставки викрали художню роботу. Відповідне звернення подали в поліцію. Камери чітко зафіксували обличчя правопорушника, але в музеї закликали його повернути роботу протягом двох днів. У музеї зазначили, що за таку крадіжку передбачено від п’яти до восьми років.

За нашою інформацією та художниці Єви Поляк, роботу викрали у суботу з виставки "Непідвладне" одеських художників, куратором якої є Нікіта Кадан. А саме роботу з серії «Бризки» Андрія Лаврікова, також відомого як Борман (1975–2017). 18 червня на Ютуб-каналі re:Animation rootS з’явилося відео, де чоловік, який називає себе Сергій Старковський, розповідає, що це він вкрав роботу. Він заявив, що художник був його другом та “винен гроші за траву ще з 2001 року”. Також чоловік назвав PinchukArtCentre “центром сучасного мистецтва олігарха Пінчука”.


Теги: Лавриков АндрейПоляк ЕваКадан НикитаОдессаОдесакражаВикраденняКартиныКартинаPinchukArtCentre

Дата і час 19 червня 2024 г., 16:23     Переглядів Переглядів: 1962
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.307863