АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 24°C
Дніпро: 25°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 22°C
Суми: 23°C
Львів: 20°C
Ужгород: 21°C
Луцьк: 20°C
Рівне: 21°C

У ЗМІ розповіли, чому польським пілотам заборонено збивати російські ракети та дрони

Читать на русском
У ЗМІ розповіли, чому польським пілотам заборонено збивати російські ракети та дрони
У ЗМІ розповіли, чому польським пілотам заборонено збивати російські ракети та дрони

Офіційні представники Варшави впевнені, що Москва свідомо порушує повітряний простір їхньої країни, проте пілоти винищувачів F-16 не мають дозволу на перехоплення цілей.

Російські окупанти не зупиняються в атаках на мирні міста України, використовуючи різноманітне озброєння. При цьому ракети та БПЛА іноді становлять загрозу й для інших держав, зокрема Польщі, Румунії та Молдови. Журналісти Defence Romania з’ясували, чому Варшава не перехоплює повітряні цілі ЗС РФ.

Під час візиту до Польщі аналітики змогли поспілкуватися з експертами та високопосадовцями Міністерства закордонних справ і Офісу національної безпеки. Виявилося, що юридична лазівка не дозволяє пілотам винищувачів F-16 збивати російські цілі.

Згідно з законодавством сусідньої з Україною країни, льотчики в мирний час спершу мають встановити візуальний контакт із ціллю, а потім лише атакувати її, як зазначають польські чиновники.

"Він (пілот, — ред.) не може атакувати ціль, яку бачить на радарі, поки не побачить її фізично. Він має впевнитися, що це не помилкова ціль, наприклад, український гелікоптер чи інша техніка. А оскільки російські безпілотники або ракети входять у повітряний простір Польщі на дуже короткий проміжок часу, їх майже неможливо збити", — йдеться в повідомленні.

Офіційні особи Варшави при цьому переконані, що Росія навмисно порушує повітряний простір їхньої країни, і це певна перевірка швидкості реакції Заходу. Лише одного разу було підтверджено, що це була випадковість і помилка.

Загалом у НАТО, як дізналися журналісти, наразі немає єдиної думки щодо перехоплення ракет ЗС РФ або безпілотників, які заходять у повітряний простір країн-членів Альянсу.


Теги: ВС РФАтакаF-16Нападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаПольщаПольша

Дата і час 04 вересня 2024 г., 15:22     Переглядів Переглядів: 2064
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.927461