АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

Reuters: У Росії дефіцит китайських юанів

Читать на русском
Reuters: У Росії дефіцит китайських юанів
Reuters: У Росії дефіцит китайських юанів

Агентство повідомляє, що найбільші російські банки закликали Центральний банк вживати заходів для боротьби з дефіцитом ліквідності в юанях, що призвів до падіння курсу рубля щодо китайської валюти до найнижчого рівня з квітня.

4 вересня на Московській біржі рубль впав майже на 5% щодо юаня після того, як плани міністерства фінансів щодо проведення валютних інтервенцій показали, що щоденні продажі юаня Центральним банком скоротяться в найближчий місяць до еквіваленту 200 мільйонів доларів.

Це падіння збіглося з розміщенням облігацій нафтового гіганта «Роснефть» на 15 мільярдів юанів, що також призвело до зниження ліквідності на ринку.

«Ми не можемо кредитувати в юанях, тому що нам нічим покривати наші валютні позиції», — заявив голова "Сбербанку" Герман Греф.

Гостра нестача юанів також є наслідком багатомісячних затримок платежів за торговими операціями з Росією з боку китайських банків, які почали побоюватися мати справу з Росією після загроз США про запровадження додаткових західних санкцій. У серпні ці проблеми досягли кульмінації, коли мільярди юанів опинилися в підвішеному стані.

Росія та Китай обговорюють спільну систему двосторонніх платежів, але прориву поки що не видно. За словами Костіна з ВТБ, оскільки торгівля Росії з Китаєм збалансована, створення клірингового механізму для платежів в національних валютах не повинно викликати проблем.


Теги: ЦБ РФРоснефтьГерман ГрефдефіцитдефицитЮаньюаниРоссияРосія

Дата і час 06 вересня 2024 г., 00:24     Переглядів Переглядів: 1954
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.638995