АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 18°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 12°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

У братів зрадників Козака і Медведчука конфіскували заховане майно на мільйони гривень

Читать на русскомRead in English
У братів зрадників Козака і Медведчука конфіскували заховане майно на мільйони гривень
У братів зрадників Козака і Медведчука конфіскували заховане майно на мільйони гривень

У родичів екснардепів-зрадників Віктора Медведчука та Тараса Козака було конфісковано нову партію майна загальною вартістю майже 16 млн грн. Вони безуспішно намагалися приховати це від слідства, адже його передали в управління Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Про це повідомили у Державному бюро розслідувань (ДБР). Йдеться про зареєстроване у Львові підприємство "Бетонбуд", яке купувало незаконно видобутий пісок у ТОВ "Керамбуд", що також було конфісковано. Пісок видобували в Городоцькому та Яворівському районах на Львівщині.

"За клопотанням ДБР суд арештував та передав в управління АРМА нову партію майна підприємства "Бетонбуд", яке його власники (рідні брати Медведчука та Козака) намагалися приховати від фіскальних органів", – йдеться у повідомленні Держбюро.

З’ясувалося, що на балансі підприємства було необліковане майно загальною вартістю майже 16 млн грн. Зокрема, це ангар для сипучих матеріалів, обладнання для виробництва бетону, склад та офісне приміщення. Наразі триває слідство.

Раніше журналісти з’ясували, що кінцевими бенефіціарами "Бетонбуду" є рідний брат колишнього нардепа Віктора Медведчука – Сергій та рідний брат його бізнес-партнера Тараса Козака – Богдан. Перший покинув Україну у січні 2022 року, а місцеперебування другого залишається невідомим.

Варто зазначити, що в управління АРМА основну частину майна і корпоративних прав будівельної компанії "Бетонбуд" було передано ще 30 липня. Раніше в Києві арештували активи кількох компаній, фіктивною бенефіціаркою яких була 62-річна львів’янка Ольга Куць.

До списку арештованої нерухомості потрапили майже гектар землі на бульварі Дружби Народів у центрі міста та недобудований столичний ЖК "Поетика". Загальна вартість майна може сягати 5 млрд грн. Виявилося, що Куць була співробітницею кількох компаній, пов’язаних з родиною Козака, і підписала довіреність, згідно з якою стала власницею понад 50% компаній, що володіють арештованою нерухомістю.


Теги: КонфискацияКонфіскаціяКуць ОльгаКозак БогданМедведчук СергейООО КерамбудБетонбудГБРДБРАРМАКозак ТарасмайноИмуществоМедведчук ВікторМедведчук ВикторМедведчук

Дата і час 26 вересня 2024 г., 17:11     Переглядів Переглядів: 1659
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
3.365143