АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 22°C
Харьков: 23°C
Днепр: 24°C
Одесса: 23°C
Чернигов: 21°C
Сумы: 22°C
Львов: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцк: 12°C
Ровно: 14°C

В Асоціації українських банків пояснили, чому виступають за відставку Гонтарєвої

Читати українською
В Асоціації українських банків пояснили, чому виступають за відставку Гонтарєвої
В Асоціації українських банків пояснили, чому виступають за відставку Гонтарєвої

Асоціація українських банків підтримує ініціативу народного депутата Сергія Тарути за відставку голови НБУ Валерії Гонтарєвої, оскільки за час роботи на посаді вона проявила себе непрофесійним і некомпетентним керівником Нацбанку. Про це сьогодні на прес-конференції в інформаційному агентстві "Інтерфакс-Україна" заявив глава асоціації Олександр Сугоняко, передають Патріоти України.

"Банківська система повинна трансформувати вільні кошти, які вона залучає в однієї частини українського суспільства і економіки, і давати тому, кому вони потрібні. За час її (Гонтарєвої, - ред) перебування у керівництві Національного банку, ця функція не виконується. Гривневі депозити у нас зросли на 31 млрд, але валютні депозити зменшилися майже на $10 млрд. Помножте на 25 і ви отримаєте цифру.

А тепер відніміть ці 30 млрд від, по суті, 250 млрд, і ви побачите, що депозити не тільки не залучаються банківською системою, але і зменшуються. І це протягом усього періоду її керівництва Нацбанку. Іншою рукою вона повинна була б нарощувати кредити. Але гривневі кредити за цей період впали на 107 млрд, а валютні – на $15 млрд. Це вирок. Людина, яка відповідає за функціонування національної банківської системи, повністю бездарний", - зазначив Олександр Сугоняко.

Він додав, що Валерія Гонтарєва постійно говорить про високу оцінку її діяльності на Заході. При цьому в рейтингах національних банків, які складають міжнародні експерти, зокрема, Всесвітній економічний форум в Давосі, Україна займає останні позиції.

"Перебування її на посаді з таким рейтингом є дискредитацією західної присутності в цілому, тому що вона прив’язує себе до Заходу, чим дискредитує його. Якщо вона заслуговує того, щоб проти неї були персональні санкції з боку США, то це буде хорошим уроком для майбутніх керівників НБУ, що потрібно працювати на український народ, а не на свій статок", - зазначив Олександр Сугоняко.

На його думку, в Україні зараз достатньо фахівців, які можуть зайняти посаду голови НБУ після відставки Гонтарєвої. Але важливо, щоб новий керівник був не лише професійним, але і порядним, і не брався за те, у чому він не компетентний.

"Ми хочемо бачити в Україні якісного голову Національного банку. Такого, хто зможе відновити втрачений зв’язок між банківською системою та економікою, забезпечити стабільність цін і розвиток української економіки", - повідомив експерт.


Теги: ГонтареваВалерия Гонтарева

Дата и время 17 октября 2016 г., 22:37     Просмотров Просмотров: 1908
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
2.047086