АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 19°C
Харьков: 18°C
Днепр: 21°C
Одесса: 20°C
Чернигов: 17°C
Сумы: 18°C
Львов: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцк: 12°C
Ровно: 12°C

Експерт пояснив, чому не можна скасувати абонплату за газ

Читати українською
Експерт пояснив, чому не можна скасувати абонплату за газ
Експерт пояснив, чому не можна скасувати абонплату за газ

Український економіст Богдан Кушнірук вважає, що додаткову абонплату за газ скасувати нереально, а єдине, що можна зробити – це обґрунтувати розмір абонплати та врегулювати фінансові питання щодо передачі газорозподільчим компаніям тих мереж, які є побудованими за кошт місцевих громад.

Відповідний допис з’явився на його Facebook-сторінці.

За його словами, скасування абонплати на газ є "відвертим ідіотизмом".

Її введення є складовою повноцінного впровадження Третього енергетичного пакету ЄС. Принаймні, в Європі до цього віднесуться вкрай критично. Бо для газо- та енергорозподільчих компаній окремо оплачувана абонплата є класичним джерелом стабільних доходів, яке не повинно залежати від обсягу споживання електроенергії та газу. І при цьому, цілком очевидно, що для тих, хто споживає малий обсяг електроенергії та газу, витрати на абонплату будуть значно відчутнішими,
– зауважив фахівець .

Також економіст розкритикував рішення прем’єра Володимира Гройсмана вплинути на ситуацію з підняттям цін на газ.

"Формально, уряд взагалі немає повноважень щось зобов’язати зробити Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), тому не факт, що ці заклики виконуватимуть", – зазначив він.

На думку експерта, предметом обговорення між урядом і НКРЕКП може бути лише обгрунтованість розміру абонплати та врегулювання фінансових питань передачі газорозподільчим компаніям тих мереж, що є побудованими за кошт місцевих громад.

"Проте, проблема не в абонплаті, а у пануючому в країні монополізмі штучних та природних монополій. Діяльність Антимопонопольного комітету не витримує жодної критики. Він скоріше захищає інтереси монополістів від незадоволення громадян і суб’єктів господарювання. А закон про природні монополії є настільки бездарним, що фактично жодним чином не захищає суспільство від їхньої діяльності", – додав Кушнірук.


Теги: Тарифи за газТарифиАбонплатаКушнірук Богдан

Дата и время 02 апреля 2017 г., 16:10     Просмотров Просмотров: 7124
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
0.068662