АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 20°C
Харьков: 21°C
Днепр: 23°C
Одесса: 23°C
Чернигов: 20°C
Сумы: 20°C
Львов: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцк: 13°C
Ровно: 15°C

Паліям сухої трави — штраф і під суд!

Читати українською
Паліям сухої трави — штраф і під суд!
Паліям сухої трави — штраф і під суд!

На думку контролюючих органів, штраф і адміністративна відповідальність можуть дисциплінувати громадян, чиї дії спричиняють пожежі сухої трави, сміттєзвалищ та торф’яників.

Надзвичайно шкідливим для здоров’я людини та для оточуючого середовища є дим, який є продуктом спалювання рослинних решток.

Щоб укотре закликати громадян не палити сухе листя та нагадати про наслідки, які це може спричинити, представники Державної екологічної інспекції, Державної служби надзвичайних ситуацій та санітарно-епідеміологічної служби в області зустрілися 10 листопада з журналістами регіональних ЗМІ. Про це повідомляє офіційний сайт Чернігівської ОДА.

На сьогодні негативна ситуація щодо задимлення населених пунктів залишається. На свідомість людей, які спалюють сміття та листя не впливають ані бесіди, ані штрафи. Найбільше скарг надходить від жителів обласного центру. За останні два тижні держекоінспектори накладали штрафні санкції як на власників магазинів, керівників шкіл, лікарень, установ та організацій міста, так і на фізичних осіб.

Найбільшу частку у структурі забруднення повітря складають речовини, що виділяються під час горіння торф’яників. Цей дим і смог розповсюджуються на багато кілометрів, а погасити торф’яні поля складно. Ускладнює ситуацію посушливі літо та осінь, відсутність води в меліоративних каналах. Тільки у поточному році пожежникам довелося гасити 22 пожежі на торф’яниках у Козелецькому, Менському, Борзнянському, Городнянському, Щорському та Ріпкинському районах. Деякі з ділянок продовжують горіти і зараз.

Основною складовою смогу, що утворюється в результаті горіння є оксид вуглецю. Його допустима разова кількість у повітрі не має перевищувати 5 млг на метр кубічний, а добова – не більше 3-х млг. Збільшення цих показників негативно впливає на організм людини. Зокрема, стимулює тяжкі отруєння та невиліковні хвороби.

Виходить людина труїть та знищує себе і навколишнє середовище. А зупинити це дуже просто — зібрати та вивезти опале листя на смітник, бути обачними, свідомими і відповідальними, не допускати пожеж в природних екосистемах.

http://cntime.cn.ua/


Теги: ШтрафПожар

Дата и время 11 ноября 2014 г., 14:07     Просмотров Просмотров: 5203
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
0.097546