АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 19°C
Харьков: 18°C
Днепр: 21°C
Одесса: 20°C
Чернигов: 17°C
Сумы: 18°C
Львов: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцк: 12°C
Ровно: 12°C

На Чернігівщині фермер планує купити компанію яка захоплювала його поля

Читати українською
На Чернігівщині фермер планує купити компанію яка захоплювала його поля
На Чернігівщині фермер планує купити компанію яка захоплювала його поля

Найбільший український аграрний холдинг «Кернел» Андрія Веревського повідомив про чистий збиток 34 мільйони доларів у першому кварталі 2013-2014 фінансового року проти 37 мільйонів доларів прибутку торік. Через слабкість у сегменті харчової олії, повідомила компанія, а інформагенції розповсюдили.

Фінансовий рік рахується з липня (2013) до червня (2014).

Кернел працює в агропромисловому секторі України з 1994 року. Виробляють цукор, соняшникову олію, продають пляшковану олію в країні під торговими марками «Щедрий Дар», «Стожар», «Чумак Золота», експортують олію і зернові, а також надають послуги зі зберігання зернових та олійних культур на елеваторах. Акції компанії торгуються на Варшавській фондовій біржі. Це той самий «Кернел», що купив найбільшого на Чернігівщині сільгоспвиробника — варвинську «Дружбу-Нову».

У березні нинішнього року в області про це вже знали, у квітні заговорили. У вересні-жовтні «Кернел» і його дії не сходили зі сторінок обласних видань, у тому числі і «Вісника». Бо заходилися тіснити місцевих аграріїв, зокрема, постраждало СТОВ «Батьківщина» Олега Дмитренка. Змолотили посіяну «Батьківщиною» кукурудзу, перегороджували поля і дороги вівчарками, охоронцями, авто. Стискались кулаки, летіли пластикові кулі. Ножами різали колеса дорогих комбайнів. Олег Дмитренко не мовчав, відстоював свою «Батьківщину» і навіть потрапив в ІТТ Чернігівського райвідділу міліції. Та не минуло й доби, як його звільнили. Бо Чернігівщина хоч і заросла лісами, та близько до Києва.

Жалілися на дії «Кернела» й інші сільгоспвиробники області.

А тепер, коли в «Кернела» значні збитки, пішли розмови, що вони збираються... продати «Дружбу-Нову». Мовляв, а що такого, там продали, тут купили, для компанії це звичайна практика.

Звідки збитки? Погано вродив соняшник, погано продавалась олія у пляшках, як стверджує офіційна версія? Та є й неофіційна. Про те, що гучний скандал, вчинений на Чернігівщині, теж спрацював у мінус компанії. Можливо, акціонери Варшавської фондової біржі, дізнавшись про надто агресивну політику входження в область, почали збувати свої акції компанії «Кернел», ціна на них впала. Кажуть, європейці вимагають, щоб усе було чисто, красиво і по закону. Вівчарки у ці вимоги не вписуються.

Як би там не було, врожай кукурудзи на так званих спірних землях дозбирував Олег Дмитренко.

 — Так, може, ви й «Дружбу-Нову» купите, якщо «Кернел» продаватиме? — запитала Олега Миколайовича.

 — Усе можливо. І це також не виключено. Ніколи не говори ніколи, — відповів Дмитренко.

Ольга Макуха, «Вісник Ч», gorod.cn.ua


Теги: Агрофирма БатькивщинаКернелДружба-Нова

Дата и время 05 декабря 2013 г., 00:00     Просмотров Просмотров: 6062
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
0.134408