АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 22°C
Харьков: 23°C
Днепр: 24°C
Одесса: 23°C
Чернигов: 21°C
Сумы: 22°C
Львов: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцк: 12°C
Ровно: 14°C

В Одесі правоохоронці разом з рейдерами відбирають квартири

Читати українською
В Одесі правоохоронці разом з рейдерами відбирають квартири
В Одесі правоохоронці разом з рейдерами відбирають квартири

Двоє громадян України, які проживають в Київській області у 2010 році, відповідно до чинного законодавства України, придбали у м. Одесі 11 об’єктів нерухомого майна, які в подальшому відповідно до договорів оренди передали фізичним та юридичним особам для користування.

Однак, підприємливі особи на чолі з громадянином Берніком О.Г. в серпні 2013 року зазначені приміщення захопили. Останній, здійснив рейдерське захоплення приміщень, при цьому навіть не отримавши жодного рішення суду (як правило трапляється в ході рейдерських захоплень).
Бернік О.Г. поручившись допомогою славнозвісної у таких справах охоронної агенції «Патріот» зайняв приміщення на підставі злочинної постанови старшого слідчого СУ ГУ МВС України в Одеській області Маришевої Н. В. від 09.08.2013 погодженої з прокурором відділу прокуратури Одеської області Бабіним О.Д.. В постанові зазначено, що слідчий під час проведення досудового розслідування по кримінальному провадженню внесеному в ЄРДР задовольнила клопотання голови правління Виробничого кооперативу «Організація орендарів Одесавторресурси» Бернік О. Г. і передала цьому кооперативу (у якого відсутні жодні майнові права) на відповідальне зберігання нежитлові приміщення, (що належать іншим громадянам на праві власності) і розташовані у місті Одесі.
Відповідно до чинного законодавства України, позбавлення права користування майном особи можливо тільки на підставі рішення суду, а передача майна третім особам позбавила власника використовувати свої Конституційні права.
Щоб передати майно на відповідальне зберігання, необхідно спершу його вилучити відповідно до Кримінально – процесуального кодексу України. Неможливо передавати майно, яке не долучено до кримінального провадження.
Таким чином в теперішній можливо здійснити рейдерське захоплення за допомогою слідчих органів МВС та прокуратури. А навіщо тратитись на рішення суду? Своїми діями, виконуючи замовлення Берніка О.Г., старший слідчий СУ ГУМВС України в Одеській області Маришева Н.В. являється співучасником злочину щодо незаконного позбавлення майнових прав громадян України та незаконно позбавивши права володіння належним майном, винісши постанову про задоволення клопотання, якою передала на відповідальне зберігання 11 об’єктів нерухомості, перевищила свої службові повноваження. А саме, остання вчинила дії, які явно виходять за межі наданих їй прав чи повноважень – розпорядилась без рішення суду майном (вищезазначеними об’єктами нерухомості), яке не вилучено відповідно до Кримінально-процесуального кодексу України, передавши його на відповідальне зберігання третім особам, які в свою чергу жодного відношення до нерухомого майна не мають.
Вважаємо, що завжди необхідно публічно оприлюднити подібні злочинні вчинки, щоб в подальшому компетентні органи реагували та у нас була впевненість у завтрашньому дні.

Элита Евразии


Теги: ОдессаКвартирные аферы

Дата и время 12 декабря 2013 г., 00:00     Просмотров Просмотров: 3140
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
0.078956